• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Ulusal Dermatoloji Kongresi Konya'da başladı

Ulusal Dermatoloji Kongresi Konya'da başladı
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı ile Türk Dermatoloji Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 22'inci Ulusal Dermatoloji Kongresi başladı. Konya Dedeman Otel'deki kongreye yurtiçi ve yurtdışından konusunda uzman bin civarında d

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı ile Türk Dermatoloji Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 22'inci Ulusal Dermatoloji Kongresi başladı. Konya Dedeman Otel'deki kongreye yurtiçi ve yurtdışından konusunda uzman bin civarında davetli katıldı. 3 gün sürecek kongrede 18 panel, 4 konferans ve 6 uydu sempozyumu gerçekleştirilecek.

Akademisyenler kongre süresince son yıllarda Türkiye'de birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Kene sorunun da masaya yatıracak. Sempozyumda ayrıca Kene ve Dermotoloji, Enfeksiyon Hastalıkları Açısından Kene, Diabet ve Deri, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar, HIV ve Türkiye, Mesleki Alerjilere Yaklaşım ve Korunma, Türkiye'de Behçet Hastaları'nın Klinik Seyri, Saç Hastalıkları, Yaşlılık ve Deri, Lazer Uygulamaları gibi konular görüşülecek.

İstanbul ve Ankara'dan çok sayıda firma temsilcisinin de ilgi gösterdiği kongrede ilk olarak Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnci Mevlitoğlu söz aldı. Dermatoloji alanında Konya'da ilk kez ulusal bir kongre gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Mevlitoğlu, "Bu kongre hiç şüphe yok ki ülkemizde tıp eğitiminin gelişimine önemli katkı sağlayacak. Türkiye'nin dört bir yanından gelen bilim adamları ile çeşitli ülkelerden gelen öğretim üyeleri bilgilerini paylaşarak sektördeki yeni gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacaklar." dedi.

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Can Baykal ise Dermatoloji eğitiminin tarihi gelişimi ve derneğin kuruluş sürecine ilişkin katılımcılara bilgi verdi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan da, bu tür kongrelerin hem üniversiteye hem de Konya'ya büyük katkı sağladığını söyledi. Prof. Dr. Okudan, "Değişen ve değiştiren üniversit' sloganıyla yola çıktık ve birçok alanda ilke imza atmayı başardık. Türkiye'de en başarılı ilk 10 üniversite arasına girmeyi başardık. Ancak hedefimiz ilk 5 içinde yer almak." ifadelerini kullandı.

Konya Valisi Osman Aydın ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konuşmalarında kongrenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler. Açılış konuşmalarının ardından sanatçı Cihat Aşkın ve Selçuk Ensemble bir konser verdi.

Açılış törenine, Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Can Baykal, Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı ile yurt içi ve yurtdışından bin civarında akademisyende katıldı.

Bu haber toplam 1664 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim