• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Ulusal Tekil Tanımlayıcının Alınması ve Hekim Takip Sistemine Kayıt Girişi Yapılması Hk Duyuru

Ulusal Tekil Tanımlayıcının Alınması ve Hekim Takip Sistemine Kayıt Girişi Yapılması Hk Duyuru
Ulusal Tekil Tanımlayıcının Alınması ve Hekim Takip Sistemine Kayıt Girişi Yapılması Hakkında SGK Duyurusu yayımlanmıştır.

Ulusal Tekil Tanımlayıcının Alınması ve Hekim Takip Sistemine Kayıt Girişi Yapılması Hakkında SGK Duyurusu yayımlanmıştır.

T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

Kurumumuz web sayfasında “Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlık kurum ve kuruluşlarıyla yapılacak sözleşmelerle bu kurum ve kuruluşlar tarafından gönderilecek ödeme talebi ve faturaların elektronik ortamda izlenebilmesi, değerlendirilmesi, tüm uygulamalarda tek tanımlayıcının geçerli olması, bu tanımlayıcının diğer projelerde de kullanılmasını sağlamak üzere, Ulusal Sağlık Kuruluşları Tekil Tanımlayıcısı ve buna bağlı Hekim Takip Sistemi veritabanının oluşturulması için çalışma başlatılmıştır.

Hizmetlerin elektronik ortamda izlenmesi ve güncel tutulması için Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü bünyesinde veritabanı oluşturulmaktadır. Veritabanına kayıt girilmesi ve bu verinin güncel tutulması sorumluluğu sağlık kuruluşlarına ait bulunmaktadır.

Belirtilen veritabanının oluşturulması, Ulusal Tekil Tanımlayıcının alınması ve Hekim Takip Sistemine kayıt girişi için, internet üzerinden www.huap.org web sitesinde bulunan ‘’menü’’ bölümünde yer alan ‘’Sağlık Kuruluşları Tekil Tanımlayıcı’’ alanındaki giriş formunun kullanılması gerekmektedir. İşlemler T.C. Sağlık Bakanlığı veritabanları ile entegre olarak yürütülmektedir. Tüm sağlık kuruluşlarının (devlet, fakülte, eğitim, özel kurumlar, tanı ve görüntü merkezleri, eczaneler, optikçiler vb..) tanımlayıcı tekil numara alması gerekmektedir.

Uygulama,

1) İnternet adresindeki formun eksiksiz doldurulması,

2) Doldurulan formun onaylanması için, form dokümanında belirtilen belgelerin ilgili adrese gönderilmesi, (Hacettepe Hastaneleri Genel Direktörlüğü, C Katı Başhekimlik, Türkiye Ulusal Bilgi Bankası, 06100 Sıhhiye/ANKARA)

3) Onay işlemiyle sağlık kuruluşunun tanımladığı yetkili kişilere verilecek özel kullanıcı adı ve şifre ile bünyesinde çalışan hekimlerinin kayıt, güncelleme ve takip işlerinin yapılması, şeklinde yürütülecektir.

Uygulama konusunda belirtilen internet adresinde hizmete alınan form üzerindeki yardım alanından yararlanılabileceği gibi, 0312 2662992 telefon ve 0312 2662998 faks hattını ya da [email protected] eposta adresini de kullanılabilecektir.

İşlemlerin önemi ve olabilecek sıkıntıların önlenmesi açısından, Ulusal Tekil Tanımlayıcı ve Hekim Takip Sistemi oluşturma işlemlerine ait girişlerin, 30.8.2007 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.

Tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına önemle duyurulur.

Şeklinde duyuru yapılmış ancak sisteme kayıt işleminin tamamlanmadığı görülmektedir. Buna istinaden 01.01.2008 tarihinden itibaren sisteme kaydı yapılmayan hekimlerin Kurumumuz MEDULA ve provizyon sistemi üzerinden işlem yapması ve reçete kayıtları gerçekleşmeyecektir.

Tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına önemle duyurulur

Duyuruya ulaşmak için tıklayınız

Bu haber toplam 2545 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim