• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Uluslararası hasta kabul sertifikası aldı; Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Moldova'nın sağlığına talip!

Uluslararası hasta kabul sertifikası aldı; Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Moldova'nın sağlığına talip!
Uluslararası hasta kabul sertifikası alan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık turizmi için Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Moldova'da tanıtım yapacak

Sağlık Bakanlığına bağlı Samsun Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık turizmi için Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Moldova'da tanıtım yapacak.

Sağlık İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun'da çok sayıda özel ve kamu hastanesi olduğunu vurgulayarak, kentte her türlü tedavinin yapılabildiğine işaret etti.

Samsun'u "sağlık kenti" olarak öne çıkarmak istediklerini vurgulayan Oruç, "Samsun bölge hastaneleri, Karadeniz'de 4 milyon nüfusa hitap etmektedir. Ama biz bunu daha öteye taşımak istiyoruz. Özellikle coğrafi konumu değerlendirerek sağlık turizminde ön plana çıkmak için Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Moldova'dan hasta çekmek istiyoruz. Bu anlamda Sağlık Bakanlığından Türkiye'de yetki alan 5 kamu hastanesinden bir tanesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesidir." dedi.

Onkoloji, kardiyoloji, kardiyolog cerrahi ve diyalizde çok iyi olduklarının altını çizen Oruç, şöyle devam etti:

"Ayrıca ağız ve diş sağlığı konusunda da sağlık turizmiyle ilgili yetki belgesi almak için çalışmalarımız devam ediyor. Kısa sürede Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemize de yetki belgemizi alacağız. Hizmet veremeyeceğimiz bir diş problemi olamayacak. Bu her iki hastanemiz için de medikal sağlık turizmini hayata geçireceğiz. Sadece Samsun'da kamu hastaneleri yok, özel hastaneler de var. Bu hastanelerde de plastik cerrahi, saç ekimi, dermatoloji gibi alanlarda da iyi bir konumdayız."

Rusya'nın Krasnador kenti ile Samsun arasında direk uçuşların başladığını hatırlatan Oruç, bu avantajı değerlendirmek istediklerini vurguladı.

Oruç, Samsun'u sağlık turizminde ön plana çıkarmak için çalışacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki günlerde Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Moldova'da Samsun'u sağlık konusunda tanıcağız. Sağlık turizminde Türkiye önümüzdeki 5 yıl içinde önemli pay alacak, bu paydan Samsun'u yararlandırmak için elimizden geleni yapacağız. Bu ülkelerde tanıtım yaparak, hastaların Samsun'a gelmesini sağlayacağız. Çünkü biz sağlık hizmetimize güveniyoruz. Avrupa veya diğer ülkelerden daha kaliteli ve daha ucuza sağlık hizmeti veriyoruz, bunun için yabancı hastaları Türkiye'ye çekmeyi hedefliyoruz."

Bu haber toplam 4021 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim