• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Üniversite hastanelerinde farka son

Üniversite hastanelerinde farka son
Üniversite hastanesinde öğretim üyesi farkı kaldırılıyor. İSTANBUL - Yatan hastaların ilaç ve tıbbi malzemelerini karşılamakta zorlanan üniversite hastanelerine bir kötü haber daha. Hükümet tam güne geçildiğinde üniversite hastanelerinde hastadan alınan ö

Üniversite hastanesinde öğretim üyesi farkı kaldırılıyor. İSTANBUL - Yatan hastaların ilaç ve tıbbi malzemelerini karşılamakta zorlanan üniversite hastanelerine bir kötü haber daha. Hükümet tam güne geçildiğinde üniversite hastanelerinde hastadan alınan öğretim üyesi farkını da kaldırmaya hazırlanıyor. Üniversite yetkilileri ise “iflas ederiz. Bu hastaneleri kapatın demek” diye itiraz ediyorlar.

Hükümetin sevkin kaldırılarak vatandaşın direkt başvuru yapmasını sağladığı üniversite hastanelerinde yatan hastanın ilaç ve tıbbi malzemesini karşılamakta yaşanan zorluklara bir yenisi daha eklenecek. Tam gün uygulamasına geçildiğinde üniversite hastanelerinde artık öğretim üyesi farkı alınamayacak.

NTV’ye konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Orhan Gümrükçüoğlu, “Doğrudur öğretim üyesi farkının Tam Gün Yasası ile birlikte sosyal güvenlik reformu bünyesi içinde günlük üniversite çalışmaları sırasında, muayenelerde, ameliyatlarda kaldırılması ön görülmekte” dedi.

ÜNİVERSİTELER TEPKİLİ

Hükümetin tam gün uygulamasına geçildiğinde üniversite hastanelerinde hastanın rızasıyla alınan öğretim üyesi farkını kaldırmaya hazırlanması tepki yarattı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Yanardağ, “Tam güne geçelim bir yandan öğretim üyesi farkını kaldıralım demek birbiriyle çelişiyor, aksine öğretim üyesi teşvik edilmeli, dışarda kazanacağınız parayı bırakın üniversitede halka tam hizmet verin deniyor. Bir yandan da fark kaldırılıyor. Öğretim üyesi farkı yasal bir hak yüksek öğretim kanunu’nda da olan, maliye bakanlığı denetiminde olan bir hak” diye konuştu.

DR. ORAL: ÖĞRETİM ÜYESİNİN CEBİNE GİRMİYOR

İstanbul Üniversitesi Döner Sermaye İşletmeleri Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Oral, ise öğretim üyesi farkı öğretim üyesinin cebine girdiğinin sanıldığını belirterek şöyle konuştu:
“Vatandaş bu farkı önceden kabul ederek imza atarak veriyor. Üniversitenin faailiyetlerine devam etmesi için böyle bir talebimiz oluyor. Bu paranın yüzde 15’i hazine yardımına, yüzde 5’i araştırma fonuna gidiyor kalan paranın yüzde 65’i hastaneye kullanılıyor kalan yüzde 15’i de de öğretim üyesine yansıyor. Olay bu.”

ÜNİVERSİTELER “İFLAS EDERİZ” DİYOR
“Öğretim üyesi farkı kaldırılırsa hastanelerin iflas edeceğini” ileri süren üniversite yetkilileri hükümetten çözüm istedi. Prof. Dr. Ceyhun Oral, “ Öğretim üyesi farkı ile biz hastanenin batmamasını sağlıyoruz, hastane hizmetlerinin çevrilmesini sağlıyoruz. Sağlık Uygulama Tebliği’nin getirdiği paket fiyat uygulamalarından sonra hastaneleri ayakta tutan bu. Bu da kesilirse artık siz hiçbir hizmet yapmayın hastanelerinizi kapatın anlamına geliyor buna şiddetle karşı çıkıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1530 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim