• BIST 9524.59
  • Altın 2492.158
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.6988
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

“Üniversite Hastanesi En Üst Düzey Donanıma Sahip”

“Üniversite Hastanesi En Üst Düzey Donanıma Sahip”
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, bin 100 yatak kapasitesi ile bölgede yaşanacak herhangi bir acil durumda birçok hastaya anında müdahale edebilecek donanıma sahip en üst seviyede bir sağlık merkezi olarak hizmetini sürdürüyor.

Başhekim Başaran: “Üniversite Hastanesi En Üst Düzey Donanıma Sahip”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, bin 100 yatak kapasitesi ile bölgede yaşanacak herhangi bir acil durumda birçok hastaya anında müdahale edebilecek donanıma sahip en üst seviyede bir sağlık merkezi olarak hizmetini sürdürüyor.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, Başhekimlik toplantı salonunda gazetecilerle bir araya gelerek, sorularını yanıtladı. Başaran, çevrede yaşanacak büyük bir felakette aynı anda ameliyatlarını yapabilecekleri 17 adet aktif olarak hizmet veren ameliyat masası olduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin, 'şu anda olası büyük İstanbul depremi yaşansa aynı anda kaç kişiye müdahale edebilirsiniz' sorusunu yanıtlayan Başaran, bin 100 yatak kapasitesi ile 17 kişiyi aynı anda ameliyat yapabileceklerini söyledi. Hastanede modernizasyona gittiklerini belirten Başhekim Başaran, özellikle yaz aylarında yaşanan sivrisinek sorununa çözüm bulabileceklerini ifade etti. Hastanenin alt katlarında klima motorlarının ısısından dolayı yüksek sıcaklıklardan kış aylarında dahi lavra olduğunu dile getiren Prof. Dr. Başaran, “Hastanenin kendi içerisindeki sinekleri kurutacağız. Haşere olarak sıkıntımız yok, sivrisinek çok fazla onu da bitireceğiz” dedi.

“BULGARİSTAN VE YUNANİSTAN’DAN DAHİ YOĞUN BAKIMDA YATAK İHTİYACI İÇİN ARIYORLAR”

Hastanede yoğun bakım ünitesinin çok fazla olmasına karşılık personel sayısının az olduğunu ifade eden Başaran, “Yenidoğan yoğun bakımımız var, çocuk yoğun bakımımız, cerrahi, dahiliye, kalp damar yoğun bakımlarımızın hepsi en üst seviyede. Buna karşılık personel sayımız az. Personel çok önemlidir, belli sayıya belli yatak açmanız gerekir. Beni en çok yoğun bakımda yatak ihtiyacı için arıyorlar. Bakanlıktan arıyorlar, milletvekilleri arıyor, belediye başkanları arıyor, eş-dost arıyor, Bulgaristan’dan ve Yunanistan’dan arıyorlar, yoğun bakımdan yatak istemek için. Yoğun bakım yataklarını azaltmamız gerekiyor, büyük sıkıntı ve baskı oluşuyor üzerimize. Enfeksiyonu kontrol edebilmem için belli personel ile belli bir yatak sayısı açmam gerekiyor. Böyle bir ikilem içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

“HASTANE ENFEKSİYONLARINA KARŞI ÖNLEMLER ALINIYOR”

Hastane enfeksiyonlarıyla ilgili her ay kendilerine raporların geldiğini belirten Prof. Dr. Başaran, “Oranları bellidir. Bunlar bilimsel olarak takip ediliyor. Hangi yoğun bakımda hangi bakterilerin olduğu yüzde kaç oranlarında ürediği belirtiliyor. Belli kontrollü çalışmalarda azaltılıyorlar. Örneğin hasta azaltılıyor, hasta alınmıyor. Ek temizlik önlemleri alınıyor, bilimselliği neyse yapılıyor. Her hastanede enfeksiyon vardır” diye konuştu.

"BAKANLARIMIZIN KATKI KONUSUNDA BÜYÜK ETKİLERİ VAR”

'Edirne Milletvekili olan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katkısı var mı?' sorusuna ise Başhekim Başaran, “Tabii ki oluyor, Edirne milletvekilinin katkısı büyük. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da büyük etkisi ve katkısı var. Kendisi de buraya geldi, dolayısıyla her iki bakanımızın da büyük katkıları var” yanıtını verdi.

“YENİ ÇIKACAK YASA İLE ORGAN BAĞIŞLARI ARTACAK”

Prof. Başaran, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Sistemi verimli kullanmak lazım. Böbrek nakli çok fazla yapılıyor, daha da fazla yapılması gerekir. Kadavradan nakil yapılması gerekir. Mecbur kalınırsa canlıdan da nakil yapılıyor, ama organ bağışını artırarak, kadavradan nakli çoğaltmamız gerekir. Yeni bir yasa çıkacak inşallah, bu yasa ile organlarını bağışlayanlar T.C. kimlik numarası ile kayıt altına alınacaklar. Bu hastaların yakınlarına sormadan daha hızlı bir şekilde beyin ölümü gerçekleşen kişilerin organları nakil için alınabilecek."Hastanede bulunan vatandaşların hizmetlerden genelde memnun olduklarını belirten Prof. Başaran, hastaların sıra beklemekten ise yakındıklarını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12618 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim