• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Üniversite kayıtlarında gerekli olan sağlık kurulu raporlarının ücretlendirilmesi

Üniversite kayıtlarında gerekli olan sağlık kurulu raporlarının ücretlendirilmesi
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Üniversite kayıtlarında gerekli olan sağlık kurulu raporlarının ücretlendirilmesi konulu duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı

Sayı: 96773357-010.07.02-1243   22.08.2016
Konu: Üniversite Kayıtlarında Gerekli Olan
          
Sağlık Kurulu Raporlarının Ücretlendirilmesi

Bakanlığımıza bağlı sağlık hizmet sunuculan ile üniversite hastaneleri (vakıf üniversiteleri hariç) tarafından sunulan sağlık hizmetlerinin bedellerin belirlenmesi amacı ile 10.08.2015 tarihli ve 1243 sayılı Bakanlık Makam Olur'u ile yürürlüğe konulan Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesinin "11. Uygulama " başlıklı maddesinin (1) bendinde; "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına Ait Sağlık Tesisleri ve Üniversitelere Ait ilgili Birim/erin Birlikte Kullanımı ve işbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında üniversite ile ortak kullanım protokolü bulunan sağlık tesislerinde uygulanacak fiyatlar, belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı tarafından belirlenecektir. " hükmü yer almaktadır.

Kurum Başkanlığımızca üniversite ile ortak kullanım protokolü bulunan sağlık tesislerinde uygulanacak fiyatların belirlendiği 10.10.2014 tarih ve 2014.5514.689/940 sayılı duyurumuz ile Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesi kapsamında bulunan kişilere sunulan sağlık hizmetlerinin fiyatlandın İmasında;

a) Üniversite ile ortak kullanım protokolü bulunan, ancak protokol öncesindeki rolü Al veya A1-Dal olmayan hastanelerimizde. Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesi Sağlık Bakanlığı Fiyatının uygulanması,

b) Üniversite ile ortak kullanım protokolü bulunan ve protokol öncesindeki rolü Al veya Al-Dal olan hastanelerimizde. Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesi Sağlık Bakanlığı Fiyatı ile Üniversite Tavan Fiyatı arasında belirlenecek tutarın uygulanması, gerektiği duyurulmuştur.

Ancak, gerek Kurumumuza bağlı sağlık hizmet sunucularından gerekse de hizmetlerden faydalan kişilerce yapılan başvurularda üniversite ile ortak kullanım protokolü bulunan hastanelerde (protokol öncesindeki rolü Al veya Al-Dal olan hastanelerimizde) öğrenci adaylarına (Üniversiteye kayıtta gerekli olan sağlık raporları) düzenlenen sağlık kurulu raporlarında Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesi Üniversite Tavan Fiyatının uygulanmasının mağduriyetlere yol açtığı belirtilerek, söz konusu raporların ücretlendirmesinde herhangi bir ayrım yapılmadan Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesi Sağlık Bakanlığı Fiyatının uygulanması talep edilmektedir.

Bu çerçevede, Kurumumuza bağlı "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarına Ait Sağlık Tesisleri ve Üniversitelere Ait İlgili Birimlerin Birlikte Kullanımı ve İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik "kapsamında üniversite ile ortak kullanım protokolü bulunan sağlık tesisleri de dahil olmak üzere, üniversiteye kayıtta gerekli olan sağlık kurulu raporları için Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesi Sağlık Bakanlığı Fiyatının uygulanması ve herhangi bir aksaklığa ve/veya mağduriyete mahal verilmemesi amacıyla gerekli tedbirlerin alınması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Prof.Dr. Alper CİHAN
Kurum Başkanı

Dağıtım:
-89 KHB Sekreterliği

Yazının aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3134 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim