• BIST 9631.63
  • Altın 2496.722
  • Dolar 32.5888
  • Euro 34.846
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Üniversite öğrencilerine Darülaceze'de staj imkanı

Üniversite öğrencilerine Darülaceze'de staj imkanı
İstanbul Medipol Üniversitesi'nde fizyoterapi ve rehabilitasyon ile ortez-protez bölümünde öğrenim gören öğrencilerin stajlarını Darülaceze'de yapabilmeleri amacıyla iki kurum arasında protokol imzalandı.

İstanbul Medipol Üniversitesi'nde fizyoterapi ve rehabilitasyon ile ortez-protez bölümünde öğrenim gören öğrencilerin stajlarını Darülaceze'de yapabilmeleri amacıyla iki kurum arasında protokol imzalandı.

Darülaceze Başkanlığında düzenlenen protokol töreninde konuşan Darülaceze Başkanı Aylin Çiftçi, kurumda en çok ihtiyaç duydukları fizyoterapi ve ortez-protez bölümlerinde staj yapabilme imkanının hem öğrenciler için hem de kendileri için çok faydalı olacağını söyledi.

Staj yapılabilecek 25 alan belirlediklerini dile getiren Çiftçi, "Burası üniversitelerle ortak çalışma anlamında çok verimli sonuçlar elde edilebilecek bir vaha. Darülaceze, bu duvarların arkasında sağlık, bakım, sosyal bilimler alanında müthiş araştırmaların yapılabileceği, tezlerin hazırlanabileceği, böylelikle ülkemize ve dünyaya faydalı olunabilecek çalışmaların çıkarılabileceği altyapıya sahip" diye konuştu.

Çiftçi, stajlar kapsamında, öğrencilerin gerekli kazanımları Darülaceze'de elde edebileceklerini ifade ederek, "25 branş için belirlenen 25 danışmanımız var. Her bir öğrencimiz staj alanlarını seçtikten sonra ilgili danışmanlarla devam edecek. Zamanla Darülaceze, aylık 525 kişiye staj imkanı sağlamış olacak" dedi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın da Türkiye'de 4 yıl eğitim vererek, ortez-protez uzmanı yetiştiren tek üniversite olduklarını kaydetti.

Darülaceze'yi teorik eğitimlerin uygulama alanı olarak gördüklerini anlatan Aydın, şöyle konuştu:

"Hem yetiştirmeye çalıştığımız lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz buradaki uygulama alanından yararlanacak hem de bizler, öğretim üyelerimizin birikimini bu müesseseye aktarıp, buraya hizmet vereceğiz. Bu işbirliği, sadece bir stajla kalmamalı, ortak projelerle sürmelidir. Bu kurumun bağımsızlığıyla vakıf üniversitesinin dinamizmini bir araya getirerek geleceği hedefleyen yeni projelere imza atabiliriz."

Protokol kapsamında, Darülaceze'de görevli sağlık çalışanları da Medipol Üniversitesi'nde yabancı dil, yüksek lisans, doktora programlarına katılabilecek.

Bu haber toplam 2800 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim