• BIST 9716.09
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 26 °C

Üniversite sağlık hizmet sunucularından olan alacakların terkin edilmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında duyuru

Üniversite sağlık hizmet sunucularından olan alacakların terkin edilmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Üniversite sağlık hizmet sunucularından olan alacakların terkin edilmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında duyuru yayımlandı.


 

30/12/2020

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İLE GÖTÜRÜ BEDEL ÜZERİNDEN SAĞLIK HİZMETİ ALIM SÖZLEŞMESİ VE USUL ESASLARI BULUNAN ÜNİVERSİTE SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARINDAN OLAN ALACAKLARIN TERKİN EDİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

Amaç

Madde 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı; 2020 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu ile Götürü Bedel Üzerinden Sağlık Hizmeti Alım Sözleşmesi ve Usu! Esasları imzalayan üniversite sağlık hizmeti sunucularının Kuruma 31/12/2020 tarihine kadar hu sözleşme kapsamında verdikleri tedavi hizmetlerine ilişkin toplam tahakkuk tutarının götürü bedel sözleşme tutarından düşük olması durumunda, aradaki farkın terkin edilmesi ve terkin edilen tutarın Hâzineden tahsil edilmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Kapsam

Madde 2- (1) Bu Usul ve Esasların kapsamı; Sosyal Güvenlik Kurumu ile Götürü Bedel Üzerinden Sağlık Hizmeti Alım Sözleşmesi ve Usul Esasları imzalayan üniversite sağlık hizmeti sunucularını kapsar.

Dayanak

Madde 3- (1) Bu Usul ve Esaslar 31/05/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa eklenen Geçici 82 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

Madde 4- Bu Usul ve Esaslarda geçen;

a) Bakanlık : Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını,

b) Götürü Bedel Sözleşmesi: 2020 Yılı Götürü Bedel Üzerinden Sağlık Hizmeti Alım Sözleşmesi ve Usul Esaslarını,

c) Kurum : Sosyal Güvenlik Kurumunu,

ifade eder.

Terkin edilecek tutarın tespiti

Madde 5- Kurum tarafından, götürü bedel sözleşmesi kapsamında bulunan;

a) Üniversite hastanelerince, 2020 yılı 12 ayma ait MEDULA-Hastane sisteminde yapılan dönem sonlandırmalarının tahakkuk tutarının toplamı tespit edilecektir. Tespit edilen tahakkuk tutarının toplamının, götürü bedel sözleşme tutarlarından aşağı olması durumunda oluşan farka ilişkin tutarın tamamı,

b) Diş hekimliği fakültelerince, 01/07/2020-31/12/2020 tarihleri arasında 6 aya ait MEDULA-Hastane sisteminde gönderilen sağlık hizmetlerine ilişkin hizmet kayıtlarının Sağlık Hizmeti Sunucularının Faturalarının İncelenmesine ve Bedellerinin Ödenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte belirtilen çerçevede incelenerek mutabakata varılması sonucunda oluşan tahakkuk tutarları tespit edilecektir. Tespit edilen tahakkuk tutarının toplamının, götürü bedel sözleşme tutarlarından aşağı olması durumunda oluşan farka ilişkin tutarın tamamı,

Kurumca terkin edilir.

Terkin edilecek tutarın tahsili

Madde 6- 5 inci madde kapsamında terkin edilen tutarlar; üniversite sağlık hizmeti sunucuları bazında Hâzineden tahsil edilir.

Yürürlük

Madde 7- Bu Usul ve Esaslar yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 8- Bu Usul ve Esaslar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkam tarafından yürütülür.

Yazının aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 16452 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim