• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Üniversite tercih süresi yarın gece doluyor!

Üniversite tercih süresi yarın gece doluyor!
Uzmanlar uyarıyor: "Listenizi son kez kontrol edin. Tercih işlemini başarıyla tamamladığınıza ilişkin ikazı ekranda görün. Tercihlerinizde yarın geceye kadar değişiklik de yapabilirsiniz.

YAŞAR ÖZAY

Üniversite tercih süresi yarın gece doluyor. Uzmanlar uyarıyor: "Listenizi son kez kontrol edin. Tercih işlemini başarıyla tamamladığınıza ilişkin ikazı ekranda görün. Tercihlerinizde yarın geceye kadar değişiklik de yapabilirsiniz

Üniversite adaylarının 17 Temmuz saat 23.59'da sona erecek tercih süresi öncesi uzmanlar son dakika mağduriyetinin yaşanmaması için son dakika uyarılarını yaptı.

Üsküdar Üniversitesi Tercih Danışmanı Uzm. Psikolojik Danışman Ece Tözeniş tercihlerini teslim etme süresini bu haftaya bırakan adaylar için şu hatırlatmalarda bulundu:

Taban puanlar her yıl sınava giren öğrencilerin başarıları doğrultusunda değişiklik gösterdiğinden tercihlerinizi taban puanlarına göre değil; başarı sıranızı dikkate elarak yapın.

Başarı sıranızın yarısı kadar üst tercihten başlayın, başarı sıranızdaki tercihlerinizi yoğunlaştırın ve başarı sıranızın yarısı kadar da alt tercihle bitirin.

Tercih listenizi göndermeden önce mutlaka son birkez kontrol edin. Tercih ettiğiniz bölüm ve programların özel koşullarını okuduğunuzdan emin olun. Gitmek istemediğiniz bölümleri listenizden çıkarın.

Tercih işlemlerinizi tamamladıklarında "2014-ÖSYS Tercihleriniz ........... tarihinde başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir" ifadesini görmeniz gerekiyor.

Tercih işlemini tamamladıktan sonra ais.osym.gov.tr adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol ederek bir çıktısını alıp saklayın.

BAŞARI PUANINA DİKKAT

Tercih yaparak yerleşen adayın Orta Öğretim Başarı Puanı, kayıt yaptırsa da yaptırmasa da bir sonraki yıl yarı yarıya düşecektir. Sınavsız Geçiş ile yerleşen adaylarda bu kural geçerli değildir.

Adaylar açık öğretim tercihi yaparlarken, bu yıldan itibaren açık öğretimde yer alan bölümlerin tamamına yakını kontenjanlı olduğundan yerleşmeleri ve gitmemeleri durumunda Orta Öğretim Başarı Puanlarının gelecek yıl yarı yarıya düşeceğini dikkate almalıdırlar.

Sınavsız geçiş hakkı bulunmayan adaylar ön lisans tercihlerini oluştururken yerleştirme önceliğinin meslek liselerinde olduğunu göz önüne alarak daha geniş bir aralıktan tercih yapmalıdırlar.

Sınavsız geçiş yapma hakkı bulunan adaylar, mezun oldukları alanın devamındaki programlara 2014 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda Tablo 6C'den ulaşabilirler.

DİKKAT! TERCİH SÜRESİ UZATILMIYOR

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 7 Temmuz'da başlayan ÖSYS tercih işlemleri, 17 Temmuz saat 23:59'da sona erecek. Tercih süresi uzatılmayacak.

Adaylar tercihlerini, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Adaylar, tercih bildirimlerini yaptıktan sonra tercih süresi içinde yine aynı adres üzerinden tercihlerinde değişiklik yapabilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2741 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim