• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Üniversite ve Hastaneler Birlikte Çalışacak

Üniversite ve Hastaneler Birlikte Çalışacak
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr.Yusuf Ziya Özcan ile Bir Araya Gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tıp Fakülteleri ile Devlet ve Vakıf Hastanelerinin Bir Arada Çalışmasını Sağlamayı Planladıklarını Bildirdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr.Yusuf Ziya Özcan ile Bir Araya Gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tıp Fakülteleri ile Devlet ve Vakıf Hastanelerinin Bir Arada Çalışmasını Sağlamayı Planladıklarını Bildirdi.

Sağlık Bakanı Akdağ, Tıp Fakülteleri ile devlet ve vakıf hastanelerinin bir arada çalışmasını sağlayacak bir plan üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Hekim ve doktor sayısının artırılması amacıyla YÖK Başkanı Özcan'ı ziyaret eden Sağlık Bakanı Akdağ, sağlık alanında insan kaynağının yetiştirilmesi ile ilgili olarak bir çok konuda YÖK Başkanı Özcan'la görüş alışverişinde bulunduklarını anlattı. Bir saat 10 dakika süren görüşmenin ardından konuşan Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'de sağlık çalışanının yetersiz olduğuna değindi. YÖK ile bir araya gelerek söz konusu insan kaynağının nasıl artırılabileceği konusunda konuştuklarını anlatan Akdağ, "Kalite konusunda bir sorunumuz yok. Üniversite olsun devlet hastanesi olsun kalite konusunda bir sıkıntımız yok, fakat insan kaynağımızı sayısal anlamda geliştirmek zorundayız" dedi. Sayısal anlamda insan kaynağını nasıl geliştirileceği konusunda Sağlık Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) çalışma yaptığına değinen Akdağ, bu sürece YÖK'ün de katılacağını açıkladı.

-MEVCUT TIP FAKÜLTELERİNDE KONTENJANLAR ARTIRILACAK, YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK-

Sağlık alanında insan kaynağının üniversitelerde yetiştiğine dikkat çeken Akdağ, "Dolayısıyla hangi alanlarda daha çok insan yetiştirmeliyiz, yeni hangi alanlar açmalıyız konusunda YÖK Başkanımız ile bu hususlara değindik. YÖK Başkanımızın bu husustaki tutumu sektörün gelişimi açısından umut verici" dedi. Akdağ, konu ile ilgili teknik anlamda çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Gazetecilerin yeni fakülte açılması konusunda bir konuşma yapılıp yapılmadığı yönündeki sorusuna ise Akdağ, yeni fakülte açılmasına gerek olmadığı yanıtı verdi. Akdağ, son dönemde 20'ye yakın üniversite açıldığını ve bu üniversitelerin çoğunun tıp fakültesine sahip olduğuna dikkat çekerek, bu üniversitelerin geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu söyledi. Akdağ, "Halihazırda yıllardır, on yıllardır hizmet veren tıp fakülteleri var. Bu fakültelerin kontenjanlarını nasıl artıracağımıza bakıyoruz. Biz hastanelerimizi üniversiteler ile birlikte kullanmaya hazırız. Özellikle yeni kurulan üniversiteler açısından bu güzel bir uygulama olabilir. Bu uygulamanın Avrupa ve Amerika'da yaygın örnekleri var. Mesela tıp fakültesinin kendi hastanesi olmayabiliyor. Bir devlet hastanesi veya vakıf üniversitesi ile ortak çalışabiliyor ve daha verimli olabiliyor" dedi.

Akdağ, 200 bin nüfuslu hastanesi bulunan bir şehirde tıp fakültesi kurulması ve fakültenin de hastanesi olması durumunda hastanelerin atıl kalma durumunun ortaya çıkacağına dikkat çekerek, "O zaman ne yapmak lazım. Bunları bir araya getirmek lazım. Batılı üniversiteler nasıl başardı. Ekipmanlarını, binaların, paralarını, kaynaklarını nasıl ortak kullanmışlar bunlara bakacağız" dedi.

-AKDAĞ, TEZİÇ'E ATIFTA BULUNDU: "GERİYE DÖNMEK İSTEMİYORUM"-

Akdağ, konu ile ilgili bir görüş birliğine varılıp varılmadığı yönündeki soruya ise prensip açısından bir görüş ayrılığı bulunmadığı yanıtını verdi. Durumun üniversiteler tarafından da görüşülmesi gerektiğini ifade eden Akdağ, "Geçmişte sorun yaşıyorduk. Bir araya gelip çalışamıyorduk. Bir araya gelip üretemiyorduk. Geriye dönmek istemiyorum. Şimdi ise o kararlılığı, yakınlığı görüyoruz. Bu açıdan da başaracağımızı görüyorum" dedi.

Bu haber toplam 1321 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim