• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Ünlü diş macunu markası için şok iddia!

Ünlü diş macunu markası için şok iddia!
Colgate Total diş macunu markasında kullanılan kimyasallarda kanser yapıcı madde bulundu.

Colgate'in  genellikle diş eti rahatsızlıkları için ürettiği Colgate Total diş macununda kanser yapıcı madde bulundu.

Colgate Total'de diş eti hastalıklarını uzak tutmak mikropları engellemek için kullanılan triklosan maddesini içeriyor. Fakat araştırmalar triklosan maddesinin kanseri artırdığını ortaya çıkardı. Colgate şirketi ise bu maddenin ancak  aşırı dozda kullanılması sonucu kansere neden olduğunu açıkladı. Kanıtlar ve yeni araştırmalar bu maddenin erken doğumların artmasına ve hayvanlarda kemiklerin gelişememesine neden olduğunu ortaya koydu.

2010'da yapılan bir çalışmada bakterileri azaltmak için kullanılan triklosan'ın, 2013'te yapılan bir çalışmada farelerdeki sperm oranını azalttığı görüldü. Denek fare fetüslerinde görülen kusurlarla ilgili Colgate, yaptığı açıklamada hayvanlar üzerinden ileri sürülen iddianın yetersiz olduğunu,19.000 kişi üzerinde 80 klinik deney yapıldığını ve sağlık açısından hiçbir tehlike bulunmadığını savundu.

Bilim adamları ise insanlarda henüz kansere neden olmadığı düşünülen triklosan maddesinin hayvanlardaki etkisinin küçümsenemeyeceği ve bu yüzden tekrar test edilmesi gerektiği kanısında.

Colgate, diş macununun tekrar formülleştirilmesine dair henüz bir planları olmadığını söyledi.

Amerika'nın Minnesota Eyaleti savcıları daha önce Avon ve Johnson & Johnson markalarını fazla kimyasal kullandıkları nedeniyle yasaklamıştı.

Avrupa ise 2010'da triklosan içeren ya da triklosana temas eden besinlerin üretimini ve satışını engellemişti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 15264 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim