• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Ünlü Estetikçiden ’Annelik Estetiği’ Uyarısı: "Bunu Kesinlikle Önermiyoruz"

Ünlü Estetikçiden ’Annelik Estetiği’ Uyarısı: "Bunu Kesinlikle Önermiyoruz"
Ünlü estetikçi Prof. Dr. Hayati Akbaş, bazı hamile kadınların sezaryenle beraber karındaki yağların da alınmasını istediğini belirterek, "Bu kesinlikle...

Ünlü estetikçi Prof. Dr. Hayati Akbaş, bazı hamile kadınların sezaryenle beraber karındaki yağların da alınmasını istediğini belirterek, "Bu kesinlikle kabul edilemez ve önerilemez bir durumdur. "Annelik estetiği" adı altında karın estetiği yapıldığını duyuyoruz. Bu son derece yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum. Kesinlikle düşünülmemesi gereken bir durumdur" dedi.

FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, hamile kadınlarında doğum sırasında karın estetiği istemelerinin doğru olmadığını ifade ederek önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Akbaş, "Bazen hamile hastalarımız "karnım çok büyüdü, genişledi, çocuk doğduktan sonra karnımda sarkmalar olacak, sezaryenle beraber yağların alınmasını istiyorum" diyorlar. Bu kesinlikle kabul edilemez ve önerilemez bir durumdur. "Annelik estetiği" adı altında karın estetiği yapıldığını duyuyoruz. Bu son derece yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum. Kesinlikle düşünülmemesi gereken bir durumdur. Doğum sürecinde hormonlardan dolayı kişini karnı büyümeye, karında çocuğa yer açılmaya başlar. Çocuk doğduktan sonra bollaşan ve yağ dolu olan karın bölgesi zamanla tekrar ters bir dönüşümle yavaş yavaş dönüşür. Doğum yapan hastalarımızın önemli bir kısmında tamamen normal bir hale gelir. Bir kısmında ise gevşeyerek biraz sarkık kalabilir. Doğum yaptıktan 1 yıldan sonra vücuttaki şekil bozukluğu eğer kadını rahatsız ediyorsa o zaman karın germe ameliyatı, yağ alma ameliyatı yapılabilir. Aksi takdirde doğum olayı sırasında düzgün bir karnım olsun gibi bir düşünceye masaya yatmak doğru değildir. Kesinlikle bilimsel, etik, doğru değildir. Hiçbir müdahale yapmadan kadının karnı ameliyat sonrası tekrardan vücut hormonlarının ve yapılan egzersizlerle eski haline gelecektir. Kadın 3 doğum yapmış ve doğum sonrası başka bir nedenle bize geliyor. Ben bir plastik cerrah olarak onun karnında en ufak bir iz dahi göremiyorum. Hatta daha önce doğum yaptınız mı diye sormak durumunda kalıyorum. Vücuda bu şansı vermek lazımdır. Vücuda bu şansı verdikten sonra 1 yıl süre geçti ve hala karında sarkma varsa, o sarkmalar kişinin psikolojisi, özgüvenini aşağıya çekiyorsa o zaman karın estetiği yapılabilir" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 663 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim