• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Ünlü Kuaför Murat Kılıç: "Soğuk Havalarda Saç Bakımına Dair 5 Önemli Kurala Dikkat"

Ünlü Kuaför Murat Kılıç: "Soğuk Havalarda Saç Bakımına Dair 5 Önemli Kurala Dikkat"
Saç tasarımcısı Murat Kılıç, soğuk havalarda saç bakımının bir hayli önemli olduğunu vurgulayarak dikkat edilmesi gereken 5 önemli kuralı anlattı.

Saç tasarımcısı Murat Kılıç, soğuk havalarda saç bakımının bir hayli önemli olduğunu vurgulayarak dikkat edilmesi gereken 5 önemli kuralı anlattı.

Kuaför Murat Kılıç, saçların canlı ve gür bir görünüm elde edebilmesi için birçok hususun ön planda tutulması gerektiğini belirterek, "Soğuk havalarda saçların neme çok daha fazla ihtiyaç duyduğu biliniyor. Bu nedenle özellikle soğuk aylarda saç bakımına çok daha fazla önem verilmeli. Doğru şampuan kullanımı, saçların ihtiyaç duyduğu neme ulaşmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra dışarı çıkmadan önce saçlar kesinlikle kurutulmalı" dedi.

"Doğru şampuan, saçların hacim kazanmasını sağlar"

Şampuan kullanımında önemli bir detay olduğunu vurgulayan saç tasarımcısı Kılıç, "Soğuk havalarda saç derisinin nemsiz kalması, saç dökülmesi ve kepek gibi problemlere sebep oluyor. Bu nedenle özellikle bu aylarda doğru şampuan kullanımı oldukça önemli. Saç tipine uygun şampuan tercih edilerek saç bakımı uygulanmalı" şeklinde konuştu.

"Çok sıcak su ile duş saçları yıpratır"

Çok sıcak su ile duş almanın saç derisindeki doğal yağlara zarar verdiğinin altını çizen Murat Kılıç, "Duştayken suyun sıcaklığını kademeli bir şekilde arttırmak mümkün. Fakat çok fazla sıcak su, saç derisindeki bulunan ve saçları besleyen doğal yağlara zarar verir. Bu nedenle çok sıcak su yerine daha ılık suyla duş almak, saç bakımı açısından önemlidir" ifadelerini kullandı.

Soğuk havalarda şapka kullanımı

Saçları yağmur, rüzgar gibi doğa koşullarından korumak için şapka takılmasını öneren Kuaför Kılıç, "Soğuk havalarda şapka kullanımı, saçların yağmur ve sert rüzgarlardan korunmasını mümkün kılacaktır. Bu nedenle dışarı çıkmadan önce mutlaka bir şapka takın" ifadelerine yer verdi.

"Saçların mutlaka kurutulması gerekiyor"

Dışarı çıkmadan önce saçların kurutulması gerektiğini de ifade eden Kılıç, "Saçlar ıslakken kırılmaya çok daha fazla meyilli olduğu için dışarı çıkmadan önce saçlarınızı kurutmanız oldukça önemli. Ayrıca saç kurutma makinesini kurutma sırasında saçlarınıza çok yaklaştırmayın. Böylelikle saçlarınıza zarar vermemiş olursunuz. Kış aylarında saçlar çok daha fazla kırıldığı ve yıprandığı için belirttiğim hususların ön planda tutulması, saçların çok daha canlı ve hacimli bir görünüm elde etmesini olanaklı hale getirecektir" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1190 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim