• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Ünlü Oyuncu Alp Kırşan, İeü Medical Point’te Babalık Serüvenini Anlattı

Ünlü Oyuncu Alp Kırşan, İeü Medical Point’te Babalık Serüvenini Anlattı
'Mutlu Yaşam Söyleşileri'ne konuk olan oyuncu ve sunucusu Alp Kırşan, 2 oğluyla olan ilişkisini anlatırken, İEÜ Medical Point Hastanesi Çocuk Sağlığı...

'Mutlu Yaşam Söyleşileri'ne konuk olan oyuncu ve sunucusu Alp Kırşan, 2 oğluyla olan ilişkisini anlatırken, İEÜ Medical Point Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Özlem Çakmak Yılmaz da sağlıklı çocuk yetiştirmenin püf noktalarını paylaştı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi'nde düzenlenen ve moderatörlüğünü influencer Simay Özyiğit'in yaptığı "Mutlu Yaşam Söyleşileri'nin nisan ayı konukları Türkiye'nin sevilen başarılı oyuncu ve sunucusu Alp Kırşan ve İEÜ Medical Point Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Özlem Çakmak Yılmaz oldu. Sağlıklı çocuklar yetiştirmek için dikkat edilmesi gereken hususların konuşulduğu söyleşide ünlü oyuncu Kırşan da, iki oğluyla olan ilişkisini ve mutlu aile hayatının sırlarını paylaştı.

"Çocuklarımı doğa ile iç içe büyütmeye çalışıyorum"

İstanbul'da yaşarken İzmir'e yerleştiğini ve mutlu bir aile hayatının olduğunu söyleyen Kırşan, Efe ve Ata adında iki oğluyla çok güzel bir iletişimlerinin olduğunu ve onları iyi yetiştirmek için çabaladığını söyledi. Kırşan, "Baba olmadan önce de aslında aynıydım. Ben biraz uçlarda takılan bir tipim. Çocuklarımla birlikte mesela kanyon keşfediyoruz. Çocuklarımı doğa ile iç içe büyütmeye çalışıyorum. Eşim de gerçekten çok uyumlu. Doğru eş seçimi çocuklar için de çok önemli. Ben çocuklarımla güzel vakit geçiren bir babayım. Çok kaygılı bir baba değilim. Daha çok "bir şey olmaz'cıyım aslında. Denize düşecekse "Düşsün" diyorum. Düşecek ve denizde ne yapması gerektiğini öğrenecek düşüncesindeyim" ifadelerini kullandı.

"İzmir'e yakışır"

Gelecekte çocuklarının meslekleri konusunda özgür olduklarını da söyleyen Kırşan, "Ben çocuklarıma doktor olacaksın diye dayatmam. Çünkü bana, bize dayattılar. Baba, ben okumak istemiyorum deme özgürlüğünü veriyorum onlara. Balık tutmayı öğretiyorum mesela, yelken kursuna götürmesi istiyorum. Sever veya sevmez kendi bilir. Sevmezse bir daha gitmez. Bu düşüncedeyim. İzmir'e yakışır çocuklar olacağını düşünüyorum. Bu devirde çocuk yetiştirmek bir sanat. Ben bunu en doğru ve en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Hayatın içindeyken, anı yaşayarak yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.

"Ateşten korkulmamalı"

Çocuk yetiştirirken ailelerin dikkat etmesi gerekenleri anlatan Uzm. Dr. Özlem Çakmak Yılmaz da, "Çocuk yetiştirirken anne ve babalara büyük görev düşüyor. Anne ve babaların eğitimi çok önemli. Aileler çocuklarındaki hastalıkları gözünde büyütmemeleri gerekiyor. Çocuğun kendi bağışık sistemini korumak lazım. Anne ve babalar genelde yüksek ateşten çok korkuyor. Ateş, aslında enfeksiyonlara karşı bir reaksiyon gösteriyor. Çocuğun ateşinden korkmamak lazım. 38 dereceye kadar normal aslında. 38 dereceye kadar 3 gün çocuk takip edilmeli. Sonrasında eğer düşmezse mutlaka bir doktora götürülmeli. Beslenme de yine çok önemli bir konu. Çocuk, anne ve babasından ne görüyorsa öyle besleniyor. Aile, abur cubur yiyorsa çocuk da bu alışkanlığı ediniyor" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2660 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim