• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Ünlü psikiyatr Prof. Dr. Mansur Beyazyürek ‘aile sırlarını ifşa etmekten’ yargılanacak

Ünlü psikiyatr Prof. Dr. Mansur Beyazyürek ‘aile sırlarını ifşa etmekten’ yargılanacak
Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi geçinemeyen bir çifte eş terapisi yapan ve görüşmelerini belge halinde eşlerden birine veren ünlü psikiyatr Prof. Dr. Mansur Beyazyürek’in, 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına karar verdi.

Alkol sorunu olduğu ve geçinemedikleri için eşi B.T.T. aleyhine boşanma davası açan H.I.T. adlı kadın, dava sürecinde eşiyle birlikte terapiye gittikleri ünlü psikiyatr Prof. Dr. Mansur Beyazyürek’in tuttuğu raporun mahkemeye ulaşması sonucu soluğu savcılıkta aldı. Avukatı Tuyan Çağlar aracılığıyla psikiyatr Mansur Beyazyürek’in aile ve özellikle kendi sırlarını ifşa ettiğini, eşinin talebi bile olsa özel görüşmelerini mahkemeye sunamayacağını belirten H.I.T. Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Kadının avukatı Tuyan Çağlar ayrıca kişilik haklarının zedelenmesinden dolayı Beyazyürek’e 20 bin liralık tazminat davası açtı. 

‘BİLGİLER YALAN’ 

Avukat Tuyan Çağlar’ın savcılığa sunduğu dilekçede, Mansur Beyazyürek’in, boşanma davasının sürdüğü Anadolu 14. Aile Mahkemesi’ne gönderdiği belgede, H.I.T’nin görüşmelerde kesinlikle söylemediği sözleri söylenmiş sözlermiş gibi lanse ettiği iddia edildi. Dilekçede, Prof. Dr. Beyazyürek’in mahkemeye gönderdiği belgede B.T.T.’nin “alkol almasının eşi tarafından sorun olarak görüldüğünü, zaman zaman alkol etkisinde değişik davranışlar göstermekle birlikte, bunun eşine karşı hiçbir zaman şiddete dönüşmediğini” ifade ettiği ve bunun eşi tarafından teyit edildiği bilgisinin de yalan olduğu vurgulandı. 

ÖZEL HAYAT İHLALİ 

Avukat Çağlar suç duyurusunda psikiyatr Beyazyürek’in bu bilgileri vererek özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini, Hasta Hakları Yönetmeliği’ne göre suç işlediğini belirtti. Bu ifade üzerine soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı takipsizlik kararı verdi. Karara itiraz eden mağdur kadının avukatı Çağlar’ın itirazını kabul eden Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi, ünlü psikiyatrın 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına karar verdi. 

Beyazyürek: Raporu eşi istedi verdim, o mahkemeye sunmuş 

MANSUR Beyazyürek konu ile ilgili verdiği savunmada, çifte uygulanan bir testin sonucunu isteği üzerine kocaya verdiğini, kocanın boşanma davasına sunmasından kendisinin sorumlu olmadığını söyledi. Boşanma aşamasında olan eşler konusunda özellikle hassas olduğunu ve tecrübeli bir psikiyatr olduğunu belirten Beyazyürek, olayın kendisiyle ilintilendirilemeyeceğini iddia etti. 

Sedef ŞENKAL DEMİR 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7837 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim