• BIST 9524.59
  • Altın 2486.089
  • Dolar 32.5092
  • Euro 34.7168
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

Üroloji uzmanı hastası tarafından bıçaklandı! Durumu kritik!

Üroloji uzmanı hastası tarafından bıçaklandı! Durumu kritik!
Iğdır Devlet Hastanesi Üroloji Kliniği’nde görev yapan Dr. Serkan Yarımoğlu hastası tarafından bıçaklandı.

 

Iğdır Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktor, hastası tarafından bıçaklandı. Yaralı doktor ameliyata alınırken olayın şüphelisi İbrahim K. yakalandı.

Iğdır Devlet Hastanesinde bugün saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda iddiaya göre, bir hasta ile hastanede görevli Ürolojı Uzmanı Serkan Yarımoğlu arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada hasta yakını İbrahim K. doktoru göğsünden bıçaklayarak yaraladı. Yaralanan doktor hastanede ameliyata alınırken, olaydan sonra kaçan şüpheli İbrahim K. yakalanarak gözaltına alındı.


Öte yandan şüpheli İbrahim K.’nın doktora "Beni kısırlaştırdınız sizin yüzünüzden ailemden ayrıldım" dediği öne sürüldü.


VALİ ÜNLÜ: PSİKOLOJİK SORUNLARI OLAN BİR ŞAHIŞ


Ağır yaralanan Dr. Serkan Yarımoğlu'nun ameliyatı sürerken, Vali Enver Ünlü açıklama yaptı. Şüphelinin, tıp dilinde 'bipolar bozukluk' diye tabir edilen psikolojik problemi olan bir kişi olduğunu belirten Vali Ünlü, şunları söyledi:

"Doktorumuz kalbin altında ve karın boşluğunda iki bıçak darbesi ile bugün hastası tarafından maalesef poliklinik hizmeti verirken bıçaklanmış. Sabahleyin hastayı muayene etmiş doktorumuz, gerekli tetkik ve tahlilleri istedikten sonra bir de psikiyatri servisine görünmesini istemiş. Herhalde hastanın bu sevk hoşuna gitmemiş olacak ki; öğlenden sonra tekrar gelmiş. Hemşire hanım da tahlil sonuçlarını göstermeye geldiğini düşünürken, hemşire hanımın poliklinik dışına çıktığı bir anı kolladığında içeride hekimimizi maalesef iki yerinden bıçaklamış. Poliklinikte bekleyen vatandaşlarımızın müdahalesi sonucu doktorumuz acil bir şekilde ameliyata alındı. Başhekimimiz cerrah, buradaki diğer cerrah arkadaşlarla birlikte gerekli müdahaleler yapıldı ve biraz önce Kars valimizle görüştüm. Kars'tan da cerrah olan genel sekreterimiz geliyor. Şu an için durumu iyiye gidiyor. Kısa sürede sağlığına kavuşacağını ümit ediyoruz, dua edelim hepimiz. Gerekli müdahale yapıldı, stabil duruma getirildi doktorumuz. Kalp damar cerrahımız da çok yakın, gelmek üzere. Sevk gerekiyorsa, bir üst kuruma muhtemelen Erzurum'a sevk edeceğiz. Diğer cerrahi müdahaleler yapıldı, kalple ilgili küçük bir temas olduğunu söyledi başhekimimiz, onunla ilgili kalp damar cerrahının görmesi lazım. Şahısla ilgili adli tahkikat başladı.Psikyatrik problemleri olan, tıp dilinde bipolar bozukluk diye tabir edilen psikolojik problemi olan bir şahıs. Şu an emniyette sorgusu devam ediyor. Üniversite mezunu sivil vatandaş. Doktorumuzun eşi de bu hastanede hemşire."

 

Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti:

28 Eylül 2017 tarihinde (bugün), Iğdır Devlet Hastanesinde görevli Üroloji Uzmanı Op. Dr. Serkan Yarimoglu bir hasta tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır.

 

Göğüs ve batın bölgesinden yaralanan hekimimize kalp damar cerrahi ve genel cerrahi uzmanlarımız derhal müdahale etmiştir.

 

Yapılacak ameliyat sonrası olası ihtiyaç durumuna binaen hava ambulansımız hazır bekletilmektedir.  Yine tedbiren Erzurum Atatürk Üniversitesi Hastanesi KVC Yoğun Bakım Ünitesinde gerekli hazırlıklar yapılmıştır.

 

Menfur saldırıyı gerçekleştiren şahıs yakalanmış ve adli işlemler başlatılmıştır.

 

Sayın Bakanımız Ahmet Demircan saldırıya uğrayan hekimimizin sağlık durumunu ve olayı bizzat takip etmektedir.

 

Bu çirkin saldırıyı kınıyor; saldırıya uğrayan hekimimize acil şifalar diliyoruz.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5084 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim