• BIST 9561.41
  • Altın 2479.624
  • Dolar 32.4943
  • Euro 34.7359
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Uzmanı Uyardı, Gebe Anneler Buna Dikkat

Uzmanı Uyardı, Gebe Anneler Buna Dikkat
İnsan beyninin anne karnında gelişmeye başladığını ve annenin gebelik dönemindeki deneyimleri çocuğun hayatını doğrudan etkilediğini söyleyen Nörobilim...

İnsan beyninin anne karnında gelişmeye başladığını ve annenin gebelik dönemindeki deneyimleri çocuğun hayatını doğrudan etkilediğini söyleyen Nörobilim ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Selin Yurdakul, gebe annelerin gebelik dönemini buna göre geçirmeleri gerektiğini söyledi.

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Nörobilim ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Selin Yurdakul, tüm organlar gibi beynin de anne karnında gelişmeye başladığını söyleyerek, gebe annelere bir takım uyarılarda bulundu. Yurdakul, "Gebelik sırasında bebek göbek kordonuyla annenin vücudundan gelen kanla beslenir. Dolayısıyla anneyle bebek aynı besinleri ve aynı duyguları içeren kimyasalları paylaşırlar. Annenin gebelik sırasındaki deneyimleri bebeği doğrudan etkiler. Beynin oluşumunun tamamlanmasından çok önce gerçekleşen bu aktarımlar bebeğin bedeninde kayıtlıdır. Anne karnında bebek ne tür bir dünyaya geleceğine göre biyolojisini düzenler. İkinci dünya savaşındaki kıtlık döneminde hamile olan kadınların çocuklarında yüksek oranda obezite ve diyabet olduğu tespit edilmiş" diye konuştu.

Doğum sonrası ilk izlenimlerin çok önemli olduğunu belirten Yurdakul, "Hayatın geri kalanında başlangıçlara nasıl bakacağımız, doğumdaki deneyimlerden büyük oranda etkilenir. Doğum travmaları da farkında olmadan bedenimizde taşıdığımız semptomların sebebi olabilir. İdeal olan bebeğin kendi ritminde normal doğum ile doğmasıdır. Anne karnındaki su içindeki ortamdan dış dünyaya daha yumuşak bir geçiş açısından suda doğumu öneren uzmanlar var. Doğumdan hemen sonra annesinin karnına koyulan bebek emekleyerek memeyi bulur. Bebeğin fiziksel sağlığı ve gelişimi açısından önemi kadar sağlıklı ruhsal gelişim için de son derece önemlidir. Bebek emerken sadece besin değil anneden duygu da alır. Bu yüzden emzirme sırasında annenin rahat olması bebekle sıcak göz teması kurması önemlidir" ifadelerine yer verdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 728 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim