• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Uzmanı Uyardı: “Uygunsuz Çanta Kullanımı Kollarda Ve Ellerde Uyuşmaya Yol Açabilir”

Uzmanı Uyardı: “Uygunsuz Çanta Kullanımı Kollarda Ve Ellerde Uyuşmaya Yol Açabilir”
Okul çağında sırt çantası taşımanın çocuklarda sürekli gelişmekte olan omurga açısından birtakım riskler barındırdığını belirten Fiziksel Tıp...

Okul çağında sırt çantası taşımanın çocuklarda sürekli gelişmekte olan omurga açısından birtakım riskler barındırdığını belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hatice Kübra Aşık, "Uygunsuz çanta kullanımı ve ağır çanta, omuz, boyun ve sırt ağrıları ile kollarda ve ellerde uyuşmaya yol açabilir hatta ilerleyen yaşlarda sağlık sorunlarına neden olabilir" dedi.

Bel ve sırt ağrısının okul çağı yaş grubunda ve genç nüfusta giderek büyüyen bir sağlık problemi haline geldiğini ifade eden Dr. Hatice Kübra Aşık, çanta kullanımı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Okul çağında sırt çantası taşımanın çocuklarda sürekli gelişmekte olan omurga açısından birtakım riskler barındırdığını söyleyen Aşık, "Uygunsuz çanta kullanımı ve ağır çanta, omuz, boyun ve sırt ağrıları ile kollarda ve ellerde uyuşmaya yol açabilir hatta ilerleyen yaşlarda sağlık sorunlarına neden olabilir" dedi. Aşık, "Bu yaş gruplarında omurga yapısının her yıl gelişmesi ve değişmesi nedeniyle öncelikle korunma erişkin popülasyona göre daha fazla önem kazanmaktadır" şeklinde konuştu.

"Tek omuzda taşınmamalı"

Taşınan çantanın her iki omuza asılarak taşınmasının vücut postürünü dengelemek açısından oldukça önemli olduğunu belirten Beykent Üniversitesi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hatice Kübra Aşık, "Sırt çantasının ağırlığına katkıda bulunan tüm faktörlerin gözden geçirilmesi ve mümkün olduğu kadar bu faktörlerin düzenlenmesi gerekmektedir. Çantanın tek omuzda taşınması yüklenmenin bu bölgede daha fazla olmasına ve taşındığı tarafta daha fazla zorlanmaya neden olabilir. Bunu önlemek için çantaların her iki omuz askısı takılarak taşınması sağlanmalı" dedi.

Aşık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ayrıca, çanta içinde bölmeler etkin bir şekilde kullanılmalı daha ağır olan kitap veya malzemeler sırta daha yakın bir şekilde çanta içine yerleştirilmeli böylece ağırlık dağıtılarak dengeli bir çanta oluşturulmuş olur. Çocuklar çantayı taşırken öne veya arkaya doğru eğilmeden çanta sırta olabildiğince yakın olmalı ve sırt düzgünlüğü korunmalıdır."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 914 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim