• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 8 °C

Uzmanından "Afet bölgesinde ortak kullanım alanlarına dikkat" uyarısı

Uzmanından "Afet bölgesinde ortak kullanım alanlarına dikkat" uyarısı
Güven Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Peşkircioğlu, lavabo, tuvalet ve duş gibi ortak kullanım alanlarında hijyene dikkat edilmemesi durumunda deprem bölgesinin pek çok enfeksiyonun çıkış noktası olabileceğini bildirdi.

Güven Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Peşkircioğlu: "Enfeksiyonlar başta geliyor. Ayrıca anatomik komşuluklar nedeniyle kadın organlarının enfekte olması da söz konusu. Hijyen sorunu erkekler için de çok büyük risk taşıyor"

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, deprem bölgesinde ortak kullanım alanlarının yoğunluğu, çadır ve konteyner kentlerdeki kalabalık yaşam sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Hijyene en çok dikkat edilmesi gereken yerlerden biri de lavabo ve tuvaletler. Enfeksiyonlar kronikleşirse pek çok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. Bu durum beraberinde böbrek taşı ve yetmezliği gibi ek sorunlar da doğurabiliyor.

Konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Peşkircioğlu, afet bölgelerindeki ortak kullanım alanlarına dikkati çekerek, hijyen uyarısı yaptı.

Lavabo, tuvalet ve duşların hijyene dikkat edilmezse deprem bölgesinde pek çok enfeksiyonun çıkış noktası olabileceğini ifade eden Prof. Dr. Levent Peşkircioğlu, hem ortamdan enfeksiyon kapma hem de idrarın sık ve düzenli yapılamamasına bağlı biriken idrarın enfekte olma olasılığının yükseldiğini bildirdi.

Peşkircioğlu, hijyen eksikliğinin olduğu lavabo ve tuvaletler için kadınlara uyarılarda bulunarak, şu bilgileri verdi:

"Enfeksiyonlar başta geliyor. Ayrıca anatomik komşuluklar nedeniyle kadın organlarının enfekte olması da söz konusu. Hijyen sorunu erkekler için de çok büyük risk taşıyor. İdrar yolu enfeksiyonları erkeklerde ortak anatomik yollar nedeniyle meni kanallarına da geçebilir ve prostat ya da yumurtalık gibi organların enfeksiyonlarına da yol açabilir. Bu tip organ enfeksiyonları ise genellikle idrar yolu enfeksiyonlarından daha ağır ve uzun süreli seyreder."

Prof. Dr. Levent Peşkircioğlu, enfeksiyonun ihmal edilmesi halinde sürecin çok daha problemli bir hal alabildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Hijyen eksikliği ile bulaşan enfeksiyonlar ilerleyen dönemlerde daha ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Prostat yumurtalık ve diğer organ enfeksiyonlarına da yol açabilir. Tedavi edilmeyen idrar yolu enfeksiyonlarında ise süreç diyalize kadar gidebiliyor. Hastaların bir üroloji uzmanı tarafından kapsamlı olarak tetkik ve kontrollerinin yapılması gerekiyor. Tedavi ihmal edilirse uzun vadede böyle bir risk de var tabii. Enfeksiyon böbreğe kadar ilerlerse diyaliz riskinden bahsedilebilir."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1373 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim