• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Uzmanlardan, Kan dolaşımını artırmanın yolu...

Uzmanlardan, Kan dolaşımını artırmanın yolu...
Haftada 3 gün 30-45 dakikalık masaj kollajen liflerin esnekliğini artırarak yaşlanmanın deri üzerindeki etkilerini geciktiriyor.

Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Özlem Güngör, meme kanseri geçirenlerin de masaj yaptırabileceğini belirterek `Koltuk altı lenf bezlerinin alınmasıyla oluşan ödeme karşı masajı öneriyoruz` diyor...


Yumuşak dokuların elle tedavi edilmesi yöntemi olarak masaj, vücutta mekanik, fizyolojik ve psikolojik etkiler oluşturuyor. Bilinçli yapılan masaj kan dolaşımının artırılmasını, vücuttan toksinlerin atılmasını, dokuların yenilenmesini sağlıyor.


Masajın vücudun anatomik yapısına uygun olarak yapılmasını tavsiye eden Medical Park Hastaneler Grubu Göztepe Medical Park Hastane Kompleksi`nden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özlem Güngör, `Genel olarak masaj, kişide gevşeme, rahatlama ve dinlendirme sağlar. Bu masajın kas-iskelet sisteminin hastalıklarında gergin kaslardaki spazmı azaltma etkisi vardır. Ayrıca kan dolaşımını artırarak dokularda beslenmeyi sağlama, ödem çözücü etki oluşturuyor` ifadesini kullandı.


ÖDEMİ AZALTIYOR


Bilinen masaj tiplerinin klasik, konnektif doku, manuel lenf drenajı, thai, aromaterapi masajı olduğunu söyleyen Dr. Güngör, meme kanseri geçiren hastaların da masaj yaptırabileceklerini ifade etti. Dr. Güngör , `Koltuk altı lenf bezlerinin alındığı durumlarda özelikle kolda ödem geliştiğinde manuel lenf drenaj tekniği uygulanıyor. Bu masajda hasta eğitimi de yapılarak masaj dışında kalan aralıklarda hastanın ödeminin de azalmasına katkısı olabiliyor` dedi.


UZMANDAN DESTEK ALIN


Bel ve boyun fıtıklarında uygulanacak masajın özellikle hekim gözetiminde ehli kişiler tarafından yapılmasının çok önemli olduğunu dile getiren Dr. Güngör, `Eğitimsiz kişiler tarafından yapılan masajçekme gibi uygulamalarda kalıcı bozukluklar karşımıza çıkabilir` uyarısında bulundu.


ALIŞKANLIK YAPMAZ


Düzenli yapılan masajın deride kan dolaşımını artırarak toksinlerin atılmasını sağladığını söyleyen Dr. Güngör, `Yine hormonlar üzerindeki etkisiyle stresi yok eder ve uyku düzensizliğinde olumlu etkileri vardır. Hiçbir ağrımız olmasa da masaj yoluyla genel gevşeme ve rahatlama sağlandığından sağlıklı kişilere de yapılabilir. Masajın alışkanlık yapıcı özelliği yoktur` şeklinde konuştu.


YÖNÜ MUTLAKA KALBE DOĞRU OLMALI


Masajının nasıl yapıldığının da önemli olduğunu dile getiren Dr. Özlem Güngör, `Örneğin masajın yönü çok önemli. Masajın yönü kalbe doğru olmalıdır. Önce kalbe yakın bölgelerle başlanıp giderek uzaklaşılmalıdır` dedi.


NE ZAMAN MASAJ YAPILMAMALIDIR?


Masajın ne zaman yapılmaması konusunun da önemli olduğunu dile getiren Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Özlem Güngör, aşağıdaki durumlarda masajın yapılmasının sakıncalı olduğunu söyledi: n Masaj uygulamaları akut dönem açık yara ve kırıklar üzerinde, n Kas ve tendon yaralanmalarının akut döneminde, n İltihaplı romatizmaların aktif döneminde, n Deri ve damar iltihaplanmasının olduğu bölgeler üzerine ...


Yanlış uygulamalarda ağrı artabilir, kas-tendon gibi dokulardaki yaralanmalar ilerleyebilir, enfeksiyon kaynağı mikroorganizmalar vücudun diğer bölümlerine ilerleyip başka odaklarda yeni enfeksiyonlar ortaya çıkarabilir.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5769 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim