• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 24 °C

V-Notes endoskopik cerrahi işlemiyle vücutta kesi izi kalmıyor

V-Notes endoskopik cerrahi işlemiyle vücutta kesi izi kalmıyor
Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde vücudun doğal açıklıklarından girilerek yapılan V-Notes endoskopik cerrahi işlemiyle vücutta herhangi bir kesi izi oluşmuyor.

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde, vücudun doğal açıklıklarından girilerek uygulanan V-Notes endoskopik cerrahi işlemi yapılmaya başlandı.

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tüp bağlama, tüp, rahim ile yumurtalıktaki kistlerin alınması operasyonlarında V-Notes endoskopik cerrahi işlemi uygulanıyor.

Şimdiye kadar 6 kişiye uygulanan yöntemle vücudun doğal boşlukları kullanılarak yapılan operasyonlarda, herhangi bir kesi izi kalmıyor, hasta günlük yaşam aktivitesine daha erken dönebiliyor.

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Mehmet Obut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, V-Notes ameliyatının dünyada ve Türkiye'de kullanılmaya başlanan çok yeni bir yöntem olduğunu, çok az merkezde uygulandığını söyledi.

Yöntemin bu ay kullanılmaya başlandığını ifade eden Obut, "Hastanemizde başarıyla uygulanan bu yöntemle hastalarımız oldukça memnun bir şekilde ayrılmaktadır." dedi.

Daha önceki uygulamalarda karın bölgesinde endoskopik yöntemle 1,5 santim kesi oluştuğunu kaydeden Obut, söz konusu uygulamada ise kesi bulunmadığını, estetik açıdan da avantajlı bir uygulama gerçekleştirildiğini bildirdi.

Sadece doğal açıklıklardan girilerek yapılan bir ameliyat olduğunu dile getiren Obut, "Laparoskopik ameliyatlar, normal ameliyatlardan daha avantajlı. Ama bu yöntemin laparoskopik ameliyatlardan daha da avantajı var. Hastanemiz Türkiye'de endoskopik açıdan yapılan ameliyatlar açısından sayılı merkezlerinden biri. Endoskopi oranı en yüksek hastanelerden birisidir. Neredeyse açık ameliyat yok denecek kadar az. Bu yeni yöntemle Türkiye'de ensdoskopi anlamında öncü merkez haline geldik. " diye konuştu.

Bu ameliyatların klasik laparoskopik ameliyatlara ek olarak estetik açıdan daha iyi sonuçlar verdiğini ifade den Obut, şöyle devam etti:

"Bu yöntem sayesine fıtık çok nadir ve hatta hiç görülmemekte. 6 hastayı bu yöntemle ameliyat ettik. Hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Hastalarımız memnun oldu. Kimisi aynı gün kimisi de bir gün sonra taburcu edildi. Yeni bir yöntem olduğu için hastalar tarafından fazla bilinmiyor. Klasik endoskopik ameliyatlara ek olarak, bazı avantajları var. Bu ameliyat, dünyada sayılı merkezlerin dışında İstanbul ve Diyarbakır'da uygulanmaya başlandı. Ameliyat sonrası ağrı, bu yöntemle çok daha az."

Obut, ameliyatları kadın doğum uzmanları Erdal Şeker, Cengiz Adnan ve Cemil Oğlak ile başarılı bir şekilde yaptıklarını sözlerine ekledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5497 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim