• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 13 °C

Vajina Daraltma Ameliyatı (Vajinoplasti) Nasıl Yapılır?

Vajina Daraltma Ameliyatı (Vajinoplasti) Nasıl Yapılır?
Günümüzde tıp teknolojisinin ilerlemesi ile birlikte kadınların vajinayla ilgili yaşadıkları pek çok sorun ortadan kaldırılabiliyor.

 

Bu sorunlardan biri de çeşitli nedenlere bağlı olarak vajinada genişleme olmasıdır. Kısa sürede tamamlanan vajinoplasti ameliyatı ile vajina genişlemesi problemi tamamen ortadan kaldırılabiliyor.

Vajina Daraltma Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Ameliyata engel bir sağlık sorunu olmayan, vajina genişlemesi sorunundan şikayet eden tüm kadınlar bu operasyondan faydalanabilir. Ancak 18 yaşından sonra ameliyatın gerçekleştirilmesini öneriyoruz. Zira daha erken yaşlarda vajina genişlemesi sorunu çok ender durumlarda görülebilir. Aynı zamanda vajinal doğum yapan kadınlarda da bu operasyonun gerçekleştirilebilmesi için doğumdan sonra 1 yıl beklemek gerekiyor. Daha erken dönemde vajinaya tıbbi olarak müdahale edilmesinde sakıncalar olabilir.

https://www.drbariskorkmaz.com/tr/vajina-daraltma-ameliyati-vajinoplasti-bursa

Ameliyatın Orgazma Olan Etkisi Nedir?

Kadınların cinsel ilişki sırasında orgazma ulaşmalarını sağlayan aslında klitoristir. Vajina daraltma ameliyatı ile cinsel haz arasında bir ilişki yok gibi görünse de bu operasyon kadınların orgazma ulaşmasını kolaylaştırıyor. Çünkü vajinada belirli bir daraltma yapılması durumunda cinsel ilişki esnasında penis klitorise daha fazla sürtünüyor. Dolayısıyla daha üstün bir orgazm kalitesi de elde edilebiliyor. Bununla birlikte penisin daha dar bir vajina içerisine girmesinin de orgazm kalitesini artırdığını belirtmek gerekiyor. Halk arasında bu estetik operasyonun ‘cinsel hazzı artırma estetiği’ gibi isimlerle adlandırılabiliyor olması da bundan kaynaklanıyor.

Vajinoplasti Neden Yapılmaktadır?

Vajinada genişleme olması cinsel ilişki esnasında istenmeyen seslerin çıkması, çiftlerin cinsel ilişkide konsantrasyonunun bozulması, kadınlarda özgüven sorunlarına yol açması gibi çeşitli sıkıntıları da beraberinde getirebiliyor. Vajina bölgesindeki kasların zayıflaması idrar kaçırma sorununa da yol açabiliyor. Aynı zamanda bu durumun çiftlerin cinsel ilişkiden haz almaması gibi cinsel yaşam konforunu ciddi düzeyde olumsuz etkileyecek sorunlara da yol açabildiğini belirtmek gerekiyor. Zira vajinoplasti ameliyatına ihtiyaç duyulmasının en yaygın nedenleri bunlardır. Sadece tek bir seans halinde uygulanan ameliyat ile yaşanan tüm bu sorunların tamamının ortadan kaldırılması mümkün olabiliyor.

Vajinoplasti Ameliyatının Riskleri Nedir?

Her cerrahi operasyon kendi içerisinde bazı riskler barındırıyor. Risksiz bir ameliyat yoktur. Ancak vajinoplasti ameliyatının kanama ve enfeksiyon dışında bir riskinin bulunmadığını söyleyebiliriz. Özellikle deneyimli bir hekim tarafından gerçekleştirilmesi durumunda söz konusu riskler de minimum seviyeye gerileyecektir. Hastanın ameliyat sonrasında doktoru tarafından yapılan uyarılara dikkat etmesi ve yasaklara harfiyen uyması halinde enfeksiyon riskini de ortadan kaldırmak mümkün olabiliyor.

Bursa Vajina Daraltma Uygulayan Doktorlar

Bursa vajinoplasti ameliyatının uygulandığı kentlerden biridir. Op. Dr. Barış Korkmaz gibi bu operasyonda deneyimli olan doktorların Bursa’da hizmet sunuyor olması, vajina daraltma ameliyatından faydalanmak adına farklı şehirlere gidilmesine gerek bırakmıyor. Hastalar iyileşme dönemini rahatlıkla kendi evlerinin konforunda tamamlayabiliyor. Ayrıca Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz’ın Nilüfer gibi merkezi bir semtte hizmet veriyor olması da Bursa’da ikamet eden kadınlar için büyük bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

Vajinoplasti Fiyatları Ne Kadardır?

Ameliyat fiyatlarına dair net rakamlardan söz etmek yanıltıcı olur. Hangi hekimin tercih edildiği, operasyon öncesinde uygulanan anestezi ilaçları, doktorun deneyimi gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak vajinoplasti ameliyatı fiyatlarının da değişebildiğini belirtmeliyiz. Ancak günümüzde bu operasyondan faydalanmak için yüksek rakamlardan oluşan bir bütçe ayrılmasına gerek olmuyor. Minimum bütçe ile kadınlar vajina genişlemesinden kaynaklanan sorunlardan rahatlıkla kurtulabiliyor.

https://www.drbariskorkmaz.com/tr/vajinoplasti-fiyatlari-bursa

Vajinoplasti Ameliyatı Sonrası

Ameliyat sonrasında hastaların en çok dikkat etmeleri gereken unsurların başında genital bölge temizliği ve hijyen geliyor. Aynı zamanda doktor tarafından reçete edilen ilaçların düzenli olarak kullanılması da önem taşıyan unsurlardan bir diğeridir. Tam bir iyileşme elde edilene kadar yani yaklaşık olarak 45 gün boyunca cinsel perhiz uygulanması gerekiyor. Cinsel ilişki operasyon ile müdahale edilen bölgeye zarar verebilir ve enfeksiyona yol açabilir. İyileşme döneminde deniz, havuz, sauna ve hamam da uzak durulması gerekenler listesinde bulunuyor. Ameliyattan 1 ay sonra dikiş uygulanan bölge normal halini alıyor. Operasyon sonrasında vücutta kendiliğinden eriyen dikiş ipleri kullanılıyor. Dikiş iplerinin erimesi ise 2 haftalık bir süreçte tamamlanıyor. Bu nedenle hastaların dikiş aldırmasına da gerek kalmıyor. Hastalar aynı gün taburcu olarak evine gidebilir. Ancak evde birkaç gün istirahat etmesi öneriliyor.

Detaylı bilgi için: https://www.drbariskorkmaz.com/

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 10611 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim