• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Vajina daraltma operasyonu nedir?

Vajina daraltma operasyonu nedir?
Estetik operasyonlar yalnızca vücudun görünen yerlerinde yapılmazlar.

Kimi zaman cinsel organların kendilerine ya da çevrelerine de çeşitli sebeplerden dolayı estetik uygulamalar yapılabilir. Vajina daraltma ameliyatı da bu uygulamalar arasında yerini almaktadır.

Vajina daraltma operasyonu nedir?

Vajinanın iç yapısının ilk haline dönüşmesini, daha dar bir form kazanmasını sağlayan vajina daraltma operasyonu, vajinayı hem şekil hem de sıkılık olarak daraltır. Tıbbi adı vajinoplasti olarak geçer. Zaman içinde çok doğum yapan, zorlu doğumlar gerçekleştiren kadınların vajinalarında esnemeler çok fazla olabilir. Bu durum cinsel ilişklerde bazı sıkıntılara ya da rahatsızlıklara da neden olabilir. İşte bunun önüne geçebilmek için de vajina daraltma operasyonları dikkat çeker. Böylelikle hem erkek hem de kadın için cinsel hayat daha güzel hale gelir.

Genişlemiş vajinal doku boydan boya kesilerek bu operasyona başlanır. Daha sonrasında ise vajina(vajen) etrafındaki yumuşak doku ile kaslar dikişlerle sıkılaştırılır. Ardından da uygulama tamamlanır. Hatta bu operasyonlar sırasında büyük dudakların küçültülmesi veya da şeklinin düzeltilmesi, labioplasti denen iç dudak sarkmasına bağlı küçük dudakların küçültülmesi gibi genital bölge estetiği uygulamaları da birlikte yapılabilir. Kabaca ameliyat süreci anlatılan bu operasyonlar için daha çok çocuk sahibi anneler uzmanlara danışırlar.

Vajinoplasti operasyonuna dair ayrıntılar

Bu operasyonlar yapılırken karından bir kesi yapılmaz. Ameliyatın sadece vajen bölgesinde uygulanması sağlanır. Bu operasyonlar da toplamda yarım saat ila 45 dakika arası sürmektedir.

Genel olarak vajinanın giriş kısmından en dibe kadar daraltma yapılmaktadır. Bunun sonrasında da dikiş atılır. Daha sonra bu dikişler kendi kendilerine eriyeceklerdir. Yani ameliyatın ardından dikişler alınmaz ya da aldırılmaz ve dikişlerin yok olması beklenir.

Genel anestezi kullanılan bu ameliyatlarda, operasyon ardından yaşanan ilk 2 haftada kimi zaman vajinal akıntı ve adet kanamasına benzeyen ufak kanamalar görülebilir. 6 hafta cinsel ilişki yasağı vardır ve ardından da doktorun onay vermesi ile cinsel ilişkiye girilebilir. Mutlaka ki bu süreçte doktor kontrolü ve tavsiyeleri çok büyük önem taşır. Yine 1-2 hafta kadar sauna, hamam ve havuz keyfine ara vermek gerekir. Duş ise ikinci günden itibaren rahatça yapılabilir.

Önemli bir not da ameliyat sonrası hamilelik ile ilgilidir. Eğer hasta ameliyatın ardından hamile kalırsa doğum yaparken normal doğum tercih etmese daha iyi olabilir. Elbette ki bu operasyonlar normal doğuma engel değildir, ancak sıkı formun korunması için bu yöntem önerilmemektedir.

Vajinoplasti neden yapılır?

Temel olarak bir takım nedenler bu operasyon için zemin hazırlar. Cinsel anlamda erkekler ile kadınların birbirlerini mutlu etmeleri önemli iken, vajinanın esnememesi yani vaginismus ne kadar rahatsız ediciyse, aşırı genişlemesi de her iki tarafa da istenilen tatmin duygusunu vermeyeceği için bu ameliyat ile sonuç alınmak istenebilir. Aynı zamanda cinsel ilişki sırasında bir takım rahatsız edici sesler de vajinanın genişliği ile ilgilidir. Bu seslerden de ameliyat ile kurtulmak mümkün olduğu için söz konusu

operasyonlar yapılabilir. Doğum izlerinin onarılması ve diğer bazı görsel sorunlar da bu operasyon ile çözülmektedir.

Sonuç olarak; cinsel yaşam çiftlerin sağlıklı bir evlilik sürdürebilmesi için çok önemli bir parametredir. Doğru teşhis ve tedavi ile yapılan vajina daraltma ameliyatı, eğer sorun bu ise evliliği bile kurtarabilecek bir ameliyattır. Ama tabi sağlıklı cinselliğin sadece vajina darlık veya genişliğine bağlı olmadığının akıldan çıkarılmaması gerekir.

Defne Erkara 'nın kurumsal internet adresi : www.defneerkara.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 11612 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim