• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Vajinismus Tedavi Olmadan İyileşmiyor!

Vajinismus Tedavi Olmadan İyileşmiyor!
Vajinismus, cinsel birleşme esnasında kadının pelvik kaslarının kontrol dışı kasılması problemidir. Bu durumda cinsel birliktelik kadının kontrolü dışında mümkün olmamaktadır.

Ancak bu durum zamanla eşlerin arasında soğukluğa sebep olabilmektedir. Vajinismus aslında kadının partnerini istememesinden kaynaklanan bir durum değildir. Genellikle cinsel birleşme esnasında yaşanan panik durumundan kaynaklanır. Psikolojiktir. Çıkış noktası cinsellikle ilgili edinilen yanlış bilgiler, ön yargılar ve korkutmalara dayanır.

Vajinismus fark edildiği an bir uzmana baş vurulmalıdır. Kendi kendine geçmesini beklemek yanlıştır. Çünkü; vajinismusun tedavi olmadan kendi kendine geçmesi mümkün değildir. Bir uzman yardımı ve tedavi şarttır. Vajinismus kadın doğum uzmanları ve psikolojik destek eşliğinde tedavi edilebilmektedir.

Vajinismus tedavisinde başarı yüzdesi ise oldukça yüksektir. Kendiliğinden iyileşme göstermeyen ancak tedavi edildiği takdirde ise tamamen geçen bir problemdir. Vajinismus tedavi ile iyileşebilmekte ve iyileştiğinde de tekrar görülmemektedir.

Vajina Daraltma Nedir?

Vajina daraltma diğer adıyla vajinoplasti, yapısal veya normal yolla doğum yapmak gibi sebeplere bağlı olarak genişleyen vajinaya uygulanan bir operasyondur. Vajinanın gevşemesi hem cinsel hazzı azaltmakta hem de enfeksiyon ve idrar kaçırma gibi şikayetlere yol açmaktadır. Bu da kadının yaşam kalitesini büyük oranda düşürmektedir. Vajina estetiği tüm şikayetleri ortadan kaldırdığı gibi kadının özgüvenini de yeniden kazanmasını sağlamaktadır.

Vajina daraltma işlemi lazer veya vajina daraltma ameliyatı olmak üzere iki yöntemle uygulanabilmektedir. Lazerle vajina daraltma uygulaması çok daha pratik olmaktadır ancak; vajina daraltma ameliyatı kalıcılık olarak daha uzun ömürlüdür.

Vajinoplasti ameliyatları genel anestezi altında uygulanmaktadır. Ortalama 30 – 40 dakika civarınd sürmektedir. Lazerle vajina daraltma işlemi ise lokal anestezi ile birlikte 20 dakika civarında süren bir uygulamadır.

Kürtaj Fiyatları Hakkında Merak Edilenler

Gebeliğin sonlandırılması anlamına gelen kürtaj, gebeliğin 10. haftasına kadar uygulanabilen bir prosedürdür.

Kürtaj fiyatları üzerinde belirleyici olan faktörler ;

  • Gebeliğin haftası
  • Risk faktörünün büyüklüğü (Gebeliğin haftası arttıkça risk ve işlemin zorluğu da artar.)
  • Kadın doğum uzmanının tecrübesi
  • Kürtajın uygulanacağı merkezin kapsamlı olması
  • Ameliyathanenin gerekli steril koşulları sağlıyor olması

Bu faktörlerin her biri kürtaj işleminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için çok önemli olmakta ve buna bağlı olarak kürtaj fiyatları üzerinde de rol oynamaktadır.

Op. Dr. Aslı Alay

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2505 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim