• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Vakıf Protokolleri hakkında duyuru

Vakıf Protokolleri hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Vakıf Protokolleri hakkında duyuru yayımlandı.

 

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Sayı : E-96773357-030.01
Konu : Vakıf Protokolleri

DAĞITIM YERLERİNE

Bilindiği üzere, 506 sayılı Kanun’un Geçici 20 nci maddesi kapsamında kurulmuş ve ilgili Kanun kapsamında faaliyette bulunan vakıflar ile Bakanlığımız arasında yapılan protokoller çerçevesinde vakıf mensuplarının ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin Bakanlığımıza bağlı sağlık tesislerinden hizmet alabilmelerine imkan sağlanmıştır.

Bakanlığımızca halihazırda 14 adet Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı ile protokol imzalanmış olup, protokol imzalanan vakıfların listesi ekte yer almaktadır. Söz konusu vakıflar ile imzalanmış olan protokollere, Genel Müdürlüğümüz Finansal Analiz ve Faturalandırma Dairesi Başkanlığı web sayfasında https://khgmfinansalanalizdb.saglik.gov.tr/TR-40414/vakif-protokolleri.html linkinden erişim sağlanabilmektedir. Ancak Bakanlığımıza yapılan geri bildirimlerde protokolümüzün bulunmadığı vakıf mensuplarına ait tedavi bedeli faturalarının söz konusu vakıflara faturalandırıldığı bilgisi iletilmektedir.

Protokolümüz bulunmayan Emekli ve Yardım Sandığı vakıfları mensuplarına ait tedavi bedellerine ilişkin faturaların vakıflara gönderilmesi ve ödenmediği takdirde icra ve dava yoluna gidilmesi halinde Bakanlık olarak haksız duruma düşülmesi ile birlikte bir kısım yargılama gideri ödemek zorunda kalınacağı ve bu durumda kamu zararı doğmasının muhtemel olması sebebiyle vakıf faturalarının sadece protokolümüz bulunan vakıflara gönderilmesi gerekmektedir.

Bu sebeple, ekte yer alan ve protokolü bulunan Emekli ve Yardım Sandığı vakıfları dışında protokolümüz bulunmayan vakıf mensuplarına ait tedavi bedellerine ilişkin faturaların Kamu Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesi doğrultusunda faturalandırılması ve tedavi gören kişiden tahsil edilmesi ve bağlı sağlık tesislerimizin konuyla ilgili olarak bilgilendirilmesi hususlarında;

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Av. Erol GÖKDÖL
Bakan a.
Genel Müdür Yardımcısı

Ek: Bakanlığımız ile Protokolü Bulunan Vakıf Listesi

Dağıtım:
Gereği:

81 İl Valiliği (İl Sağlık Müdürlüğü)

Yazının aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3288 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim