• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Vali Harput'tan Uludağ haberlerine tepki

Vali Harput'tan Uludağ haberlerine tepki
Bursa Valisi Şahabettin Harput, son zamanlarda basında çıkan Uludağ'da sağlık sorunu olduğu yönündeki haberlere tepki gösterdi. Vali Harput, "Ben Bursa Valisi olarak Uludağ ile ilgili olarak herhangi bir sağlık sorununun olmadığı konusunu buradan büyük bi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, son zamanlarda basında çıkan Uludağ'da sağlık sorunu olduğu yönündeki haberlere tepki gösterdi. Vali Harput, "Ben Bursa Valisi olarak Uludağ ile ilgili olarak herhangi bir sağlık sorununun olmadığı konusunu buradan büyük bir sorumlulukla vatandaşlarıma ifade etmek istiyorum" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Vali Harput, Uludağ'da sağlık hizmeti verilmediği, doktorun olmadığı, sağlık sorunu olduğu şeklindeki haberlerin büyük bir talihsizlik olarak gündeme geldiğini kaydetti. Harput, şunları dile getirdi: "Uludağ, özellikle kış aylarında binlerce insanın yerli, yabancı değişik maksatlarla gelip barındığı, dinlendiği, eğlendiği bir güzel bölge. O bölgede yaşayan insanların elbette ulaşımdan, altyapıdan, sağlıktan, güvenlikten ve diğer tüm alanlara kadar ihtiyaç ve beklentileri vardır. Bunların önemli ve öncelikli olanlarından bir tanesi hiç şüphesiz sağlıktır. Bir defa şunun altını çiziyorum. Uludağ'da Sağlık Bakanlığımıza ve Sağlık Müdürlüğümüze ait 24 saat süreyle çalışan 5 doktor görev yapmaktadır. 24 saat her gidildiğinde orada doktor bulunmakta, yardımcı sağlık personeli bulunmakta, hemşire bulunmakta ve sadece bulunmakla kalmayıp orada acil müdahaleler, yaralanmalara, kırılmalara, burkulmalara veya ani şoklara karşı acil müdahale edilmektedir. Herhangi bir ulaşım problemine karşı 1 tanesi paletli ambulans olmak üzere 3 tane de araç hasta nakli hazır bekletilmektedir. Orada özel sağlık kuruluşunun da olduğunu biz de, vatandaşlarımız da biliyor. Acıbadem Hastanesinin orada ayrı bir ünitesinin görev yaptığı da bir gerçek."

Yapılan haberler nedeniyle İstanbul'dan kendisini arayan bazı firmaların sağlık problemleri olduğu için Uludağ rezarvasyonlarını iptal etmek istediğini ifade eden Harput, şöyle devam etti: "Ben de kendilerine böyle bir şeyin olmadığını, sağlık probleminin olmadığını, Uludağ'da sağlık ekibinin, sağlık tesislerinin, sağlık personelinin, araç ve gereçlerinin 24 saat süreyle orada yaşayan insanların hizmetinde olduğunu ifade ederek bu insanları ikna etmeye çalıştım. Elbette Türkiye'nin her yerinde ve her hizmette zaman zaman aksamalar olabilir. Ama insanlarımız yaşadığı bir aksamayı büyüterek o hizmeti yokmuş gibi gösterip kamuoyunun yanıltılmaması bizim beklentimizdir."


Bu haber toplam 1633 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim