• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 22 °C

Van’da Obezite İle Mücadele Standı Kuruldu

Van’da Obezite İle Mücadele Standı Kuruldu
Van İl Sağlık Müdürlüğü ve İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, "4 Mart Dünya Obezite Günü" kapsamında stant açarak, vatandaşların kilo, boy...

Van İl Sağlık Müdürlüğü ve İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, "4 Mart Dünya Obezite Günü" kapsamında stant açarak, vatandaşların kilo, boy ve şeker ölçümlerini yaptı.

Van İl Sağlık Müdürlüğü ve İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, 4 Mart Dünya Obezite Günü kapsamında stant açtı. Bir AVM'de açılan stantta vatandaşların kilo, boy ve şeker ölçümleri gerçekleştirilip, bilgilendirme yapıldı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Van Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Taha Bostancı, obezitenin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olduğuna vurgu yaparak, obezitenin aynı zamanda birçok hastalıkta riski artırdığını söyledi. Bostancı, "Obezite, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin artırılmasıyla kolaylıkla önerebilecek bir hastalık. Sağlıklı beslenme dediğimiz yeterli sıvı alımının, su tüketiminin olması, günde 400 gramın altında olmamak şartıyla sebze-meyve tüketiminin olması, aşırı protein ve karbonat tüketiminden kaçınmak, tuz ve şeker tüketiminin azaltılması ve aynı zamanda hazır paketli yiyeceklerin tüketiminin sınırlandırılmasıyla sağlıklı bir beslenme kültürü edinmekle beraber fiziksel aktivitenin arttırılmasıyla da biz obeziteyi kolaylıkla önleyebiliriz" dedi.

Aktif bir yaşam tarzının alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini belirten Bostancı, "Bakanlığımızın 2024 yılı "Dünya Obezite Günü" için belirlediği "Sağlıklı beslen, egzersiz yap sağlıklı kiloda kal" teması çerçevesinde biz il merkezimize ve ilçelerimize stantlar kurduk. Vatandaşı bilinçlendirme, bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda kamu kurum kuruluşlarının iş yerlerine afiş, broşür asılması ve dağıtımları yapıldı. Bunlarla ilgili faaliyetlerimiz devam edecek. Biz vatandaşlarımızın obeziteye mahkum kalmaması için sağlıklı hayat merkezlerine bekliyoruz. Şu an İpekyolu, Erciş ve Tuşba'da sağlıklı hayat merkezlerimiz var. İnşallah yıl içerisinde Edremit'te de iki tane sağlıklı hayat merkezimizi aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız burada diyetisyenlerimizden, psikologlarımızdan, fizyoterapistlerimizden, hekimlerimizden ve hemşire arkadaşlarımızdan ücretsiz danışmanlık hizmetleri alarak, yaşam standartlarını daha yukarıya çıkarıp, sağlıklı yaşam kültürünü kazanabilirler. Ben bu manada bütün vatandaşlarımızı sağlık merkezlerimize davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Programa Van Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Taha Bostancı, İpekyolu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Zubeyde Kul ve sağlık çalışanları katıldı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1814 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim