• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Van’daki ‘Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’ Bölge İllerine Hizmet Veriyor

Van’daki ‘Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’ Bölge İllerine Hizmet Veriyor
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çocuk yoğun bakım ünitesiyle bölgeye hizmet veriyor.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çocuk yoğun bakım ünitesiyle bölgeye hizmet veriyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet veren SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, en son teknolojiyle uyumlu tıbbi cihazlarla donatılan tek kişilik odalarda yılda 700'e yakın çocuk hastaya sağlık hizmeti veriliyor. Hemodiyaliz, plazma değişimi ve EKMO hizmetlerinin verildiği ünite, il dışı sevklerin de önüne geçti.

Konuya ilişkin konuşan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hastaneyi bölgenin önemli sağlık üssü yapma gayesiyle yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirtti. Bölgede çocuk nüfusunun yoğun olduğunu ve bu yüzden çocuk yoğun bakım, yeni doğum gibi birimlerin öncelikleri arasında olduğunu ifade eden Başhekim Sarıkaya, "Çocuk yoğun bakım ünitemiz bölgeye hizmet veriyor. Tüm bunlara rağmen yoğun bakım ünitemizi büyütmeye çalışıyoruz. 24 yataklı kapasitemizi yakın zamanda 30'a çıkaracağız. Yoğun bakım hastalarının tedavilerinin tamamlanmasından sonra çıkabilecekleri bir palyatif ünitesi de kuracağız. İl dışından hasta alıyoruz ve hiçbir hastamızı il dışına yollamıyoruz. Özellikle hemodiyaliz birimimizden son dönemlerde sevk vermedik. Bölge dışında çok uzak illerden de bu birim için hasta alıyoruz. Bunun yanında birde deprem bölgesinden gelen çocuklara da hizmetlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Çocuk hastaları artık il dışına göndermek zorunda kalmadıklarını dile getiren Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Doktor Edin Botan ise "Hastalar çok fazla işlemlerden geçiyor. Yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde 70'e yakın hastaya hemodiyaliz, plazma değişimi ve EKMO dediğimiz tedavileri yaptık. Tüm odalarımız tek kişilikten oluşmakla birlikte aylık yoğun bir hasta sirkülasyonu oluyor. Daha önce bu hastalarımızı il dışına göndermek zorunda kalıyorduk ama şimdi ise dışarıdan hasta kabul ediyoruz" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 951 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim