• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Varis Kremle Tedavi Edilemez

Varis Kremle Tedavi Edilemez
Google'da en çok aranan konulardan biri, “Doğal ilaçlar varisi iyileştirecek mi?” Siz de evde varisin nasıl tedavi edebileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz;

Google'da en çok aranan konulardan biri, “Doğal ilaçlar varisi iyileştirecek mi?” Siz de evde varisin nasıl tedavi edebileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz; ancak kök sorununu anlamak için öncelikle damar hastalığının temellerini öğrenmek zorundasınız.

Varis Nedir?

Varis; genişlemiş, bükülmüş veya şişkin görünebilir ve en yaygın olarak bacaklarda görülür. Bu damarlar renksiz görünebilir ve etkilenen damarın etrafında şişlik veya ağrıya neden olabilir. Varisli damarlar dokunmaya hassas olabilir veya yürürken bacaklarınızın ağır hissetmesine neden olabilir.

Varise Ne Sebep Olur?

Damar hastalığı, bacak damarlarınızdaki vanalar veya duvarlar arızalandığında ortaya çıkar. Bu damarlar zayıfladığında, kanı kalbinize geri itmekte zorlanırlar. Sonuç olarak, bacaklarınızda kan birikmeye başlar, bu da örümcek damarlarına, varisli damarlara ve venöz ülserlere neden olabilir.

Kötü Dolaşım Ve Venöz Yetmezlik Aynı Mıdır?

Kötü dolaşım, bacaklarınız gibi ekstremitelerinizin sağlıklı olması gereken miktarda kan ve oksijen almamasıdır. Kötü dolaşımın ana nedenlerinden biri venöz yetmezliktir. Bacaklarınız alt ekstremitelerinizde kan dolaşımını başarılı bir şekilde yapmıyorsa, bu gibi semptomlara neden olabilir:

  • Soğuk ayaklar veya bacaklar: Ayaklarınızdaki kan akışının azalması, vücudunuzun diğer kısımlarından daha soğuk hissetmelerine neden olur.
  • Şişmiş bacaklar, ayak bilekleri veya ayaklar: Damarlarınız kanı yukarı doğru itemezse, bacaklarınızda toplanabilir. Bu kan birikimi bölgeye fazladan baskı uygulayarak sıvı birikmesine ve şişmesine neden olur.
  • Kas krampları: Tutarsız kan akışı kas ağrıları ve ağrıları oluşturabilir.
  • Uyuşma: Kötü dolaşım, uyluklarınız, baldırlarınız veya ayaklarınızda karıncalanma veya uyuşma hissi yaşamanıza neden olabilir.
  • Cilt rengindeki değişiklikler: Kan akışı eksikliği, ayak ve bacaklarınızdaki cildin rengini değiştirebilir.
  • Bacak ülserleri: Bacağınızdaki derideki bir yaralanma, artan kan basıncından daha büyük olabilir ve iyileşmesi uzun sürebilir veya hiç iyileşmeyebilir.
  • Varisli damarlar: Kan dolaşımı zayıf kan dolaşımı nedeniyle damarlarınızda birikirse, damarlara baskı yapar ve şişkinleşmesine neden olur.

Varis hastalığının bu nedenleri genellikle göz ardı edilir ve yaşlanmanın bir parçası olarak düşünülür. Kötü dolaşım ve venöz yetmezlik, en kısa zamanda tedavi edilmesi gereken ciddi tıbbi sorundur. Tedavi edilmeyen venöz yetmezlik, Derin Ven Trombozu (DVT) veya May-Thurner Sendromu (MTS) gibi hayatı tehdit eden sağlık risklerine yol açabilir. Kötü dolaşımın nedenini tedavi etmek, bu iki durumu oluşma riskinizi azaltır.

Varis Kremi İşe Yarıyor mu?

Varisin venöz yetmezlikten kaynaklandığını bildiğinize göre, cevap basit: Hayır. Ne yazık ki, kremler, losyonlar ve uçucu yağlar arızalı damar valflerini düzeltmez. Bu topikallerin sadece cildin yüzeyini nemlendirmesi nedeniyle, varisli damarların çözülmesi üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.

Piyasada şişmeyi azaltmak için cildin yüzeyine uygulanan tıbbi kremler vardır; ancak, bunlar genellikle altta yatan durumu düzeltmeden reçete edilir. Bu reçeteli kremlerin çoğu, cilt dokusunu iyileştirmenin yanı sıra kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olabilir; ancak sorunun kökünü düzeltmezseniz, kremleri uzun süreli kullanmaya devam etmeniz gerekir.

Tedaviden sonra reçete edilen diğer kremler şişmeyi azaltmaya, cildi yatıştırmaya ve yüzeysel morarmayı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Hasarlı damarlar sabitlendikten sonra, doktorların iyileşme sürecine yardımcı olmak için kullandığı losyonlar ve kremler kullanmak iyidir. Bu kremler varisli damarlarınızı iyileştirmez, tedaviden sonra iltihabı en aza indirmek için çalışırlar.

Ev İlaçları Neden Gerçek Sorunu Çözmüyor?

Birçok reçete hap, losyon, krem ve yağ, venöz yetmezlik ile ilişkili ağrılı semptomları geçici olarak maskeler. Bacaklarınızdaki kanın toplanmasına izin verildiğinde, damarlarda varisin oluşmasına ve artmasına neden olan bir destek oluşur. Merhem uygulamak ağrı yönetimine yardımcı olabilir; ancak altta yatan sorunu çözmek için varislerin tedavisi gereklidir. Tedavi edilmezse, varisli damarlar zamanla tekrar oluşmaya devam edecektir.

Varis Tedavisi Ne İşe Yarar?

Endovenöz Lazer Tedavisi (EVLT) yanı sıra ultrasonografi eşliğinde skleroterapi çalışması ya lazer enerjisi veya sklerozan ajanlarla varisli damarları kapatmak için kullanılırlar. Bu damarlar kapandıkça, kan doğal olarak daha sağlıklı, daha güçlü damarlara yönlendirilir. Kan akışı yeniden yönlendirildikten sonra, hasarlı damarlar vücutta yeniden emilir.

Sonuç olarak varis hastalığınız varsa günümüz koşullarında ameliyatsız varis tedavisi yöntemlerinden biriyle tedavinizi geciktirmeden yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Dr. Rengin Türkgüler
Girişimsel Radyoloji Uzmanı

Kaynak: https://www.varistedavisi.com.tr

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 22494 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim