• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Vaser liposuction nedir?

Vaser liposuction nedir?
Günümüzde liposuction teknikleri giderek artmaktadır. Teknolojik imkanlar dahilinde her gün farklı araçlarla bu operasyon yapılmaktadır.

Temel prensip tüm operasyonlarda aynıdır. Yağ alınmak istenen alana bir sıvı verilir. Kanama durdurucu ilaçların olduğu bir sıvıdır. Sonrasında açılan küçük deliklerden yağ alma, eritme işlemleri yapılır. Temel olarak liposuction Ankara prensipte üst başlıktır. Alt başlıklar, vaser liposuction, lazer liposuction vb tekniklerdir. Yani aslında hepsi liposuction operasyonun farklı tekniklerle yapılanıdır.

Vibration Amplification of Sound Energy at Resonance yani kısaca VASER ultrasonik yardımla yağ alma işlemine verilen isimdir. Bu sistemle yağ dokuya özel etki görülür. Seçici etki ile sadece yağ doku hedef alınır. Kan damarları, sinir dokusu, lenf dokuları etkilenme olmayabilir. Alınan yağ daha saf haldedir.

Yukarıda anlatıldığı şekilde vaser liposuction Ankara işlemi öncesinde hasta klasik olarak operasyona hazırlanır. Ayakta durur pozisyonda çizimler yapılır. Sonrasında bu alana açılan çok küçük deliklerden özel sıvı verilir. Uygun süre beklenip vaser liposuction yapılır. Bu işlem yağ dokuyu eritir. Sıvı hale getirir. Yüzeyel ve derin planlarda yağ eritilir. Daha homojen bir eritme yapılabilir. Sonrasında eriyen yağ dışarı suction ile alınır. Cerrahların yaptığı teknikler farklı olmaktadır. Ama alınan yağdan genelde bir miktar steril olarak ayrılır. Sonrasında çökme vb durumlara neden olmamak için gerekli durumlarda bu alanlara verilir. Yani işlem sadece yağ alma değil. Yağ dokusu dağılımını daha homojen hale getirmektir. Herkesten alınacak yağ miktarı değişkendir.

Sık sorulardan biride sonrasında kilo alırsam ne olurdur? Yağ hücresi sayısı ergenlik sonrası artmaz. Liposuction Ankara ile alınan yağ hücreleri yerine tekrar gelmez. Sadece aşırı kilo alınırsa yağ hücreleri hacmi artar. Aynı alandan kilo alınabilmekle beraber eskisi gibi olmayacaktır.

Vaser liposuction hangi alanlara yapılabilir. Karın bölgesine sık yapılır. Bu alanda uygun hastalarda örneğin çok sarkması olmayanlarda yapılabilir. Karın yan bölgelere yapılır. Basen bölgesine yapılır. Uyluklara ,alt bacaklara yapılır. Kola yapılabilir. Ayrıca erkeklerde jinekomasti içinde vaser liposuction yapılır. Tüm bu operasyonlardan sonra korse takılır. Yaklaşık 3 hafta kadar korse giyilmesi önerilir. Açılan küçük delikler kapatılır.

Vaser liposuction Ankara fiyatları değişkendir. Sizin tıbbi durumunuz önemlidir. Ek hastalık varlığı önem kazanır. Bu operasyonda  vaser sistemi yağ dokuya özeldir. Diğer dokulara daha az hasar verir. Bu nedenle kanama vb durumlara daha az rastlanabilir. İyileşme daha hızlı olabilir. Daha homojen bir yağ alma işlemi yapılabilir. Genede operasyonu yapanın cerrah olduğu akılda tutulmalıdır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5394 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim