• BIST 9871.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 23 °C

Ve Dilek Özçelik'in tedavisi başladı

Ve Dilek Özçelik'in tedavisi başladı
Bakan Bayraktar'ın verdiği parayı 'Dilenci değilim' diyerek iade eden kanser hastası Dilek Özçelik'in Trakya Üniversitesi Hastanesi'ne yatışı yapıldı.

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın verdiği parayı iade eden 23 yaşındaki kanser hastası Dilek Özçelik için Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) harekete geçti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bugün Edirne'ye giderek, Trakya Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi başlayan Özçelik'i ziyaret edecek. Müezzinoğlu, Özçelik için gerekli tüm ilaçların tedarik edileceğini açıkladı. TEB de genç kızın reçetesi hazırlandıktan sonra ilaç temini için yazışma başlatacak.

GEREKEN HER ŞEY YAPILACAK
ÖZÇELİK, Bayraktar'ın önceki gün gerçekleştirdiği Edirne ziyareti sırasında yurtdışından ilaç getirilmesi konusunda yardım istemiş, Bayraktar da genç kıza bir miktar para vermişti. Bunun üzerine Özçelik, "Ben dilenci değilim. Para değil, tedavim için yardım istedim" diyerek Bayraktar'ın verdiği parayı iade etmişti. Olayın medyaya yansımasının ardından önce Edirne Valiliği devreye girdi. Vali Hasan Duruer, Özçelik'in Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatırılmasını sağladı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da bugün Edirne'ye giderek Özçelik'i hastanede ziyaret edecek. Müezzinoğlu, Özçelik'in tedavisinde gerekli işlemlerin yapılacağını kaydetti.
İTHAL ilaçların temininden sorumlu Türk Eczacıları Birliği (TEB) de konun peşine düştü. Yaklaşık 3 hafta önce lenf kanseri teşhisi konulan Özçelik'e kemoterapi uygulamasının başladığı ancak henüz reçetesinin yazılmadığı belirtildi. TEB yetkilileri, doktor kararına göre reçete oluşturulduktan sonra ilaçların temin edileceğini açıkladı.

BAŞBAKAN'A SESLENDİ

Hastaneye yatmadan önce valilikte ağırlanan Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisi Dilek Özçelik, şunları söyledi:
- Sağlık Bakanı yardım ederse kabulümdür, Sayın Bayraktar'ın yardımını istemiyorum. Ben 'İlaç' dedikçe, o 'Para' dedi.

- Tedavim başlayacak ama eksik ilaçla. Recep Tayyip Bey'den ilaç bulamayan birçok hasta için yardım istiyorum.

ESAS OLAN ŞİFA BULMASI
Bakan Bayraktar, Özçelik'le aralarında geçen diyalogla ilgili ilk kez konuştu. "Esas olan, kızımızın şifa bulmasıdır. Gerisi teferruat" diyen Bayraktar, Özçelik'in kendisine kırgın olduğunu hatırlatan gazeteciye "Canı sağ olsun. Acil şifalar diliyorum" karşılığını verdi.

İlaç bulamayan TEB'e başvursun
SOSYAL Güvenlik Kurumu'nun fiyatlandırma politikası nedeniyle özellikle kanser hastaları bazı ilaçlara ulaşamıyor. Ancak Türk Eczacılar Birliği (TEB) yetkilileri, vatandaşları uyarıyor: "İlacınızı doktorunuza yazdırdıktan sonra reçetenin aslı ve hastalığınızın raporunun fotokopisiyle birlikte Türk Eczacılar Birliği'nin İstanbul ya da Ankara'daki ofisine başvurabilirsiniz. Ayrıca 0312 4098181 numaralı telefondan ithal ilaç birimine ulaşabilirsiniz."
TEB yetkilileri özellikle kanser gibi önemli ve acil ihtiyaç olunan birçok ilacın stoklu olduğunu, bunların hemen edilinebildiğini, ancak stoklarda bulunamıyorsa 1.5 ay gibi bir sürenin ardından temin edildiğini ifade ediyor.

Akşam

Bu haber toplam 3469 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim