• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 20 °C

Vücut şekillendirmede liposuction farkı

Vücut şekillendirmede liposuction farkı
Vücuttaki istenmeyen yağların çekilerek vücut dışına çıkarılması prosedürü olan liposuction uygulaması diğer yağ aldırma yöntemlerine oranla çok daha verimlidir.

VÜCUT ŞEKİLLENDİRMEDE LİPOSUCTİON FARKI

Kadınlar tarafından son yıllarda en fazla tercih edilen vücut şekillendirme prosedürlerinden biridir. Vücuttaki istenmeyen yağların çekilerek  vücut dışına çıkarılması prosedürü olan liposuction uygulamasının diğer  yağ aldırma yöntemlerine oranla çok daha verimli bir prosedür olduğuna dikkat çeken Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op.Dr. Leyla ARVAS, vücudun bir çok bölgesinde uzman eller tarafından uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

Liposuction Nedir?

Vücudumuzda yağların en zor eridiği bölgeler kalça, basen, karın ve bel bölgeleridir. Üst ve alt bacakların iç kısımlarında da erimeye dirençli yağlar bulunabilmektedir. Yapılması zor olan egzersiz hareketleriyle bu yağların eritilmesi tabii ki mümkündür. Ancak bu çok uzun süren, istikrar gerektiren bir süreçtir. Yapılan egzersiz programlarında hedef her ne kadar erimesi zor olan bölgeler olsa da bu hedefe çoğunlukla ulaşmakta başarısız olunmaktadır. Doğal yollarla gitmeyen yağlar liposuction  adı verilen yağ aldırma yöntemi ile kolay bir şekilde vücuttan uzaklaştırılmaktadır.

leyla-arvas1.png

Liposuction ile Vücutta Hangi Bölgelerden Yağ Alınır?

Vücutlarında var olan ancak yapılan her türlü diyet ve egzersiz programıyla inatlaşarak verilmesi neredeyse imkansız olan yağ birikimleri vücutta genel olarak belli başlı yerlerde bulunur. Yapılan egzersiz hareketleri vücudun her bölgesine ulaşamayabilir. Ya da kişinin sağlık problemleri nedeniyle her hareketi yapması mümkün olmayabilir. İşte bu aşamada vücutta kalıplaşmış bölgelerden yağ aldırma mümkün hale gelir.

Sadece kadınlarda değil erkeklerde de özellikle memedeki fazlalıkların alınması olan jinekomastiden gıdı problemlerine, bacak içinden diz kapağı şekillendirmelerine kadar birçok bölgede rahatlıkla kullanılabilmektedir. Özellikle vücutta bel, karın, göbek, basen, kalça bölgesinden yağ aldırma yapılmakta yüz bölümünde ise yanak, boyun, ense ve çene altı bölgesinden yağ aldırma yapılmaktadır.

Liposuction Herkes İçin Uygun Bir Şekillendirme Yöntemi Mi?

Liposuction uygulaması herkes için uygulanabilir bir prosedür değildir. Liposuction yaptırmak isteyen kişiler öncelikle obez olmamalı ve sadece vücutlarında egzersize cevap vermeyen yağ alanlarının olması gerekmektedir.

Kaliteli olarak tabir edilen gergin ve esnek cilt yapısına sahip kişilerde özellikle çok daha görülebilir sonuçlar elde edilmektedir. Vücut hatları inceltilirken form verilmesi de sağlanan vücuttan yağ aldırma işleminde vücut yapısında düzgün bir form hedeflenir.

leyla-arvas2.jpg

Liposuction Yapılan Bölgede Tekrar Yağ Birikimi Olur Mu?

Liposuction işleminde yağ aldırma yağ hücrelerinin alınmasıyla gerçekleşir. Liposuctiondan sonra beslenmenize dikkat etmeniz ve kilo almamanız önemlidir. Liposuction uygulamasında yağ hücrelerinin %70'i alınmaktadır. Hücrelerin içinin boşaltılması değil, yağ hücrelerinin kendisinin alınma işlemi olduğu için yine aynı oranda yağ birikmesi zor olmaktadır.

Liposuction Operasyonu Sonrasında İyileşme Süreci

Liposuctionda hastaların dikkat etmesi gereken en önemli nokta liposuction öncesinde ve sonrasında hekim tavsiyelerine uyulması gerektiğidir.  Ameliyat yapılan bölgede görülen morarmalar hafif derecede seyreder. Doktorunuz ağrılarınızın geçmesi için ağrı kesici reçete edecektir. Ağrı kesici kullanımıyla beraber ağrılarınızda azalma görülür ve 3 ile 4 gün gibi kısa bir süre sonra işinize dönebilirsiniz. Ancak günlük rutin için bir hafta beklemek gerekebilir. Mümkün olduğunca dinlenmenizi ve rahatlamanızı öneriyoruz. Yorucu aktiviteler yerine daha soft hareketlerle iyileşme sürenizi kısaltabilirsiniz.

leyla-arvas3.jpg

Liposuction İşleminde Fiyatlar Nasıldır?

Liposuction Ameliyatı Fiyatları hakkında muayene randevusu oluşturmadan fiyatlandırma yapmak  mümkün olmamaktadır. Dirençli yağlarınızdan kurtulmak, bir an önce sağlıklı, düzgün ve çekici hatlara sahip olmak için Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanınızın yapacağı Liposuction Ameliyatı ile kilo kontrolünüzü sağlamanız mümkün olmaktadır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 20471 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim