Benlerle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Özgür, normal bir insanın vücudunda 10 ile 40 arasında ben bulunacağına dikkat çekerek,benlerin yapısı hakkında şunları kaydetti:
"Doğumla birlikte bulunan, yenidoğan bebeğin vücudunun büyük bir bölümünü kaplayan ve üzerinde fazla miktarda kıl bulunan benler dev kıllı ben olarak anılırlar. Bu benler nadiren çocuğun tüm vücudunu kaplayarak, halk arasında 'kurtadam' olarak bilinen görünüme neden olabilir.
Güneşe maruz kalma ve güneş ışınları, benleri oluşturan hücreler üzerinde uyarıcı etki oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Özgür, "Bir başka neden olacakta gebelik esnasında hormonal nedenlerle benler büyüyebilir" şeklinde konuştu.
Kansere dönüşebilecek benlerin yapısı hakkında kesin bilgi vermenin mümkün olmadığını vurgulayarak, ailesinde deri kanseri olan veya dev kıllı beni olan hastaların dikkatli olması gerektiğini söyledi.
Vücutta oluşan benlerin üç sebeple alınması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Özgür, Bunların ilki estetik açıdan göze hoş gelmeyen benlerdir. Aslında yüz bölgesindeki bazı benler estetik açıdan kişinin yüz hatlarını tamamlar. Bununla birlikte benin alındığı yerde iz kalacağı için kozmetik amaçlı olarak benlerini aldırmak isteyen hastaların bu konuyu plastik cerrahları ile görüşmesi gerekmektedir. Benlerin alınmasının ikinci nedeni üzerinde kanser gelişiminden şüphe edilen benlerdir. Üçüncü neden ise burun kanatlarının etrafı, göz kapağı ve dış kulak yolu gibi yerlerde ortaya çıkan benlerdir. Dev kıllı benlerde ise kanser gelişme ihtimali, normal bir bene göre oldukça fazla olduğu için küçük yaşlardan başlayarak bu benlerin alınması önerilmektedir diye konuştu.
Vücutta oluşan benler alınmalı mıdır?

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Özgür, vücutta oluşan benlerin üç sebeple alınabileceğini söyledi.
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.Kaynak: 
Bu haber toplam 5729 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Lokman Hekim Sağlık Grubu'ndan estetik uygulamalarında mevsim tercihi tavsiyeleriLokman Hekim Sağlık Grubu Demet Tıp Merkezi Medikal Estetik Bölümü'nden Dr. Ayşe Naz Kara, medikal estetik uygulamalarında sonbahar ve kış mevsiminin tercih edilmesi tavsiyesinde bulundu.
Odun keserken kopan parmağı için geçen 14 saatlik mücadele başarıyla sonuçlandıOrdu'da oturan 25 yaşındaki Ahmet Cemal Günindi'nin odun keserken kopan başparmağı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde yapılan ameliyatla 14 saat sonra yerine dikildi.
Antalya'da aslanın saldırması sonucu yaralanan kişi taburcu edildiAntalya'nın Manavgat ilçesinde hayvan parkından kaçan aslanın saldırması sonucu yaralanan Süleyman Kır, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesinde hibe desteğiyle iki ünite daha kurulacakÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi bünyesinde Mikrocerrahi Ünitesi ile Yara ve Yanık Tedavi Ünitesi kurulacak.- 17:46 - Türkiye Yerli Sağlık Teknolojisinde Büyüyor: 40 Ülkeye Solunum Cihazı İhraç Ediliyor
- 16:09 - Giresun'da Beyin Ölümü Gerçekleşen Kişinin Organları 4 Hastaya Yaşam Umudu Oldu
- 16:08 - Erken Çocuklukta Şeker Kısıtlaması Demans Riskini Yüzde 23 Azaltıyor
- 16:03 - Yolculukları Eziyete Çeviren Araba Tutmasına Karşı Etkili Önlemler
- 15:33 - Bağırsak Ve Beyin Arasındaki Gizli Bağ: Mikrobiyota Ruh Sağlığını Nasıl Etkiliyor?
- 15:33 - Kalp Sağlığını Tehdit Eden Gizli Tehlike: Günlük Alışkanlıklar Riski Artırıyor
- 12:44 - KOAH Tedavisinde Yeni Yöntem: Bronkoskopik Balon Uygulaması Alevlenmeleri Azaltıyor
- 12:00 - Havuz Sonrası Kulak Temizliğinde Yapılan Bu Hata Enfeksiyon Riskini Artırıyor
- 11:58 - Bel Fıtığında Ameliyatsız Tedavi Mümkün mü? Uzmanından Önemli Uyarılar
- 11:06 - Toksik İlişkiler Erken Yaşlandırıyor! Yüzünüzdeki Kırışıklıkların Sebebi Çevrenizdeki İnsanlar Olabilir
- 13:13 - Bilim İnsanlarından Korkutan Sigara ve Nanoplastik Uyarısı: Akciğer Bariyerini Çökertiyor!
- 13:10 - TÜİK Hayat Tabloları Açıklandı: Türkiye’de Beklenen Yaşam Süresi 78,5 Yıla Yükseldi!
- 13:06 - Sağlık Bakanlığı'ndan Geçici Görevlendirmelere Yeni Düzenleme: İptal Kararı Sahada İstisna ve Kadro Talebi Doğurdu!
- 11:59 - Yaz Aylarında Çocuklarda İshal Uyarısı: 5 Yaş Altında Sıvı Kaybı Hayati Risk Taşıyor!
- 11:51 - Sosyal Medyadaki Bilinçsiz Egzersiz Trendleri Bel Fıtığı Riskini Artırıyor!
- 16:26 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2026/29
- 10:51 - Prof. Dr. Canan Karatay’dan "Çin Tuzu" Uyarısı: Obezite, Unutkanlık ve Nörolojik Hastalıkları Tetikliyor!
- 10:48 - 4 Yıllık Çile Erzurum'da Bitti: Nadir Görülen "MALS" Hastası Kapalı Ameliyatla Sağlığına Kavuştu!
- 10:18 - Ameliyatta İnanılmaz Skandal: Kadının Karnında 18 Santimetrelik Cerrahi Makas Unutuldu!
- 10:07 - Alerjide Aşı Tedavisi Hayat Kurtarıyor: 3 Yıllık Terapi Çocukların Yaşam Kalitesini Artırıyor!
- 09:42 - Tıp Eğitimi Ev Fiyatlarıyla Yarışıyor: Kamuda Çalışan Uzman Doktorun Maaşı Çocuğunu Okutmaya Yetmiyor!
- 09:40 - Bakan Memişoğlu’ndan Tıbbi Cihaz Sektörüne Çağrı: "Türkiye Artık Pazar Değil, Üretim Ortağı Olacak!"
- 09:38 - Çekmeköy’ün "Bisikletli Doktoru": Aile Hekimi Dr. Kerem Giray Dursun 10 Yıldır Şifayı İlaçta Değil Pedalda Dağıtıyor!
- 09:37 - Küresel Tehdit Hepatit: 300 Milyondan Fazla Hasta Gizli Tehlikenin Farkında Değil!
- 16:59 - Yaz Güneşi Herkese Yetmiyor: Yaşlılar ve Koyu Tenlilerde D Vitamini Riski Devam Ediyor!
- 16:57 - Egzersiz Beynin Enerji Santrallerini Koruyor: Alzheimer’a Karşı "Mitokondri" Kalkanı!
- 16:36 - Rus Bilim İnsanlarından "Sonsuz Yaşam" Açıklaması: İnsan Ömrünün Biyolojik Sınırı Belli Oldu!
- 16:34 - Diyabet ve Zayıflama İlaçları İçin "Körlük" Uyarısı: GLP-1 Grubu İlaçlar Göze Zarar Veriyor!
- 16:33 - İstanbul Sağlıkta Rekora Koşuyor: İlk 6 Ayda 130 Milyon Muayene, 1,6 Milyon Ameliyat!
- 15:23 - TÜSKA’ya Akreditasyon Yağmuru: 180 Yeni Başvuru Yolda!
- 15:13 - TÜİK Verileri Açıklandı: Yerli Turist Sağlık, Fuar ve Kongre İçi̇n 15 Milyar Lirayı Aşan Harcama Yaptı!
- 14:16 - Çocukluk Kabusu Gerçek Oldu: Yıllarca Televizyon İzlemek Beyni Gerçekten "Küçültüyor"!
- 14:02 - Bakan Işıkhan Duyurdu: Alerjik Bebeklerin Tıbbi Mamaları İçin 3,1 Milyar Liradan Fazla Destek Sağlandı!
- 13:40 - Antalya’da Tatil Yaparken Hayatı Kurtuldu: İngiliz Turiste Türk Doktorlardan "İkinci Hayat" Şansı!
- 11:32 - Danıştay’dan Hekimleri ve Hastaları Sevindiren Karar: Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği’ne Yürütmeyi Durdurma!
- 17:05 - Diyarbakır’da Teşhis Edilemeyen Hastalık: 1,5 Yıldır Reflü Sanılan Minik Hasan’ın Midesinden Binde Bir Görülen "Zar" Çıktı!
- 11:47 - ABD’de Kızamık Alarmı: Vakalar Son 35 Yılın Zirvesinde!
- 11:44 - Tüketim Alışkanlıklarında "Bilinçli Dönem": Kolajen ve Destek Ürünlerinde Araştırarak Alma Eğilimi Artıyor!
- 10:23 - Sağlıklı Yaşamın "Sessiz Kahramanı" Magnezyum: İşlenmiş Gıdalar Depoları Boşaltıyor!
- 16:00 - Güney Kore’de Yeni Dijital Çılgınlık: Hiç Gelmeyecek Kargoyu Bekleten "Dopamin Siteleri" Yayılıyor!
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Ve burası da bir devlet hastanesi
14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Türkiye Yerli Sağlık Teknolojisinde Büyüyor: 40 Ülkeye Solunum Cihazı İhraç Ediliyor
Toksik İlişkiler Erken Yaşlandırıyor! Yüzünüzdeki Kırışıklıkların Sebebi Çevrenizdeki İnsanlar Olabilir
Kalp Sağlığını Tehdit Eden Gizli Tehlike: Günlük Alışkanlıklar Riski Artırıyor
Giresun'da Beyin Ölümü Gerçekleşen Kişinin Organları 4 Hastaya Yaşam Umudu Oldu
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim







































