• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

"Ya devletten ayrılsınlar ya özelden!"

"Ya devletten ayrılsınlar ya özelden!"
Hem devlet hastanelerinde hem özel hastanelerde çalışan doktorlara Sağlık Bakanlığı tarafından 31 Aralık’a kadar süre tanındı. Ya Özel ya devlet.

Devlet hastanelerinde kadrolu hekimlerin, özel hastanelerde çalışmalarına yasak getiren Sağlık Bakanlığı, hastane yönetimlerine 31 Aralık’a kadar süre tanıdı. Özel hastaneler, yılbaşı itibarıyla devlet ve üniversite hastanesinde çalışan hekimini çalıştıramayacak.

31 ARALIK’A KADAR DEVLETTE GÖREVLİ DOKTORLARI İŞTEN ÇIKARIN

Sağlık Bakanlığı, hem devlet hastanesinde ve üniversite hastanesinde hem de özel hastanede çalışan hekimlere göz açtırmıyor. Tam Gün Yasası’nın ardından hekimlerin sadece hastanede ya da özelde çalışabileceğini savunan Bakanlık, geçen hafta, Türkiye’de hizmet veren tüm özel hastane yöneticilerini toplayarak, 31 Aralık’a kadar hastanelerinde çalışan aynı zamanda devlet ya da üniversite hastanesinde görev yapan hekimleri işten çıkarmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı, yılbaşında yasalaşarak yürürlüğe giren ancak CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne götürmesiyle hekimlerin mesai saatleri dışında özelde çalışmaları başta olmak üzere bazı maddeleri iptal edilmesine rağmen Tam Gün Yasası konusunda, özel hastanede çalışan ve muayenehane işleten hekimlere “ya hastane ya özel” seçimi yapmaları konusunda baskı yapıyor. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından tüm il sağlık müdürlüklerini harekete geçirerek, devlet hastanesinde çalışırken muayenehane işleten hekimlere, muayenehane denetimlerini sıklaştıran Bakanlık, yönetmelik değişikliği yaparak, muayenehane açma kriterlerini zorlaştırdı. Muayenehane denetimlerinin sıklaşmasının ardından Bakanlık, özel hastanelere hekim kadrosu vermeyerek doktorların özel hastaneye gitmesinin önüne geçmek istedi.

YA DEVLETTEN AYRILSINLAR YA ÖZELDEN

Bakanlık son olarak da özel hastane yöneticilerini bir araya toplayarak, hastanelerinde devlet ya da üniversite hastanesinde çalışan hekim çalıştırmamalarını istedi. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Koçak, geçtiğimiz hafta tüm Türkiye’deki özel hastane yöneticilerini Bakanlığa çağırarak, devlet ya da üniversite hastanelerinde çalışan doktorları 31 Aralık tarihine kadar işten çıkarmalarını söyledi. Koçak, özel hastane yöneticilerine, “Hastanenizde görev yapan doktorlarınızla tek tek konuşun. Ya devlette çalışsınlar ya da özelde. Kararlarını 31 Aralık’a kadar versinler, ya sizden ayrılsınlar ya da devletteki görevlerinden istifa etsinler” dedi.

Dünya Bülteni

Bu haber toplam 5092 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim