• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Yabancı sağlık çalışanlarına Türkçe eğitimi

Yabancı sağlık çalışanlarına Türkçe eğitimi
Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Yunus Emre Üniversitesi, yurt dışında görev yapan doktorlar başta olmak üzere her kademeden sağlık çalışanına Türkçe eğitim verilmesi konusunda protokol imzaladı.

Yunus Emre Enstitüsü ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında, yurt dışında görev yapan sağlık çalışanlarına Türkçe eğitimi verilmesi konusunda protokol imzalandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Akademik İşbirliği ve Tanıtım Protokolü imza törenine, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile davetliler katıldı.

Ateş ve Erdöl'ün imzaladıkları protokol çerçevesinde, yurt dışında görev yapan doktorlar başta olmak üzere her kademeden sağlık çalışanına Türkçe eğitimi Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilecek.

Protokol ile yurt dışında hizmet veren doktor ve sağlık çalışanlarının Türkçe öğrenmelerini sağlayacak Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe'nin bir iletişim dili olmasının yanı sıra dünya çapında kullanılan bir bilim dili haline gelmesinde de önemli rol üstlenecek.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Cevdet Erdöl, üniversite olarak Türkçe'nin dünya dilleri arasındaki önemiyle beraber çok dilli, çok kültürlü dünya coğrafyasında yeniden hak ettiği yeri alması yönünde gayret gösterdiklerini belirtti.

Erdöl, "Dünyada olduğu gibi kadim ortak kültürel mirası paylaştığımız coğrafyada Türk diline, kültürüne, tarihine, sanatına yönelik ilgi artarak devam etmektedir. Protokol ile Türkiye'yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Rektör Erdöl, Türk hekimliğinin ulaştığı noktanın nişanesi olan protokolün, başta Türk hekimliği olmak üzere, Türk dili ve kültürüne hizmet edeceğini vurgulayarak, hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni etti.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Ateş de şunları kaydetti:

"Aynı zamanda enstitümüz tarafından sürdürülmekte olan Türkoloji çalışmalarının önemli bir başarısı olarak gördüğümüz bu protokolle, Türkiye'nin uzak coğrafyalara taşıdığı Anadolu bilgeliğinin boyutlarını biraz daha genişletiyoruz. Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile örnek bir iş birliği sürecine girmiş olmanın heyecanını yaşıyor, başta Sağlık Bilimleri Üniversitesi olmak üzere benzer amaçlara sahip kurum ve kuruluşlarla sürdürdüğümüz iş birliği çalışmalarının devam edeceğini umuyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2644 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim