• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Yangın Alarmı Zorunluluğunun Kaldırılması Meclis Gündeminde

Yangın Alarmı Zorunluluğunun Kaldırılması Meclis Gündeminde
CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, 7 Kattan Az, Poliklinik Hizmeti Veren Hastaneler, Sağlık Ocakları, Huzurevleri, Okullar, Kreş ve Anaokulu Gibi Kamu Binalarında "Yangın Alarmı" Zorunluluğunu Kaldırılmasına Tepki Gösterdi. Konuyu Bir Soru Önergesiyle Me

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, 7 Kattan Az, Poliklinik Hizmeti Veren Hastaneler, Sağlık Ocakları, Huzurevleri, Okullar, Kreş ve Anaokulu Gibi Kamu Binalarında "Yangın Alarmı" Zorunluluğunu Kaldırılmasına Tepki Gösterdi. Konuyu Bir Soru Önergesiyle Meclis Gündemine Taşıyan Topuz, Türkiye'nin Yüzde 96'sının Deprem Tehdidi Altında Olduğuna Dikkat Çekerek, "Alarm" Sisteminin Önemine İşaret Etti

Bakanlar Kurulu'nun, 19 Aralık'ta yürürlüğe giren, "Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmeliği"nde yapılan değişiklikle, 7 kattan az, poliklinik hizmeti veren hastaneler, sağlık ocakları, huzurevleri, okullar, kreş ve anaokulu gibi kamu binalarında "yangın alarmı" zorunluluğunu kaldırılması Meclis gündemine taşındı.

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, konuyla ilgili olarak Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın yanıtlaması için Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Önergesinde, Bakanlar Kurulunun 19 Aralık'ta yürürlüğe giren "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliği"ne dikkat çeken Topuz, söz konusu yönetmeliğin "tasarruf" amacıyla çıkarıldığının belirtildiğini ifade etti.

Yönetmeliğin, 7 kattan az poliklinik hizmeti veren hastaneler, sağlık ocakları, huzurevleri, okullar, kreş ve anaokulu gibi kamu binalarında "yangın alarmı" zorunluluğunu kaldırdığına dikkat çeken Topuz, aynı yönetmelikle müze ve sergi alanlarında yangın alarmı sistemi takılması zorunluluğunun ise 2 kata çıkarılmasını çelişki olarak değerlendirdi.

Türkiye'nin yüzde 96'sının deprem tehdidi altında olduğunu vurgulayan Topuz, erken alarm sisteminin önemine vurgu yaptı. Topuz, Bakan Özak'a şu soruları yöneltti:

"-Ön uyarı sistemleri yangınlarda ve depremlerde çok önemli bir işleve sahiptirler. Buna göre; eğitim ve sağlık gibi kamu tesislerinde yangın algılama sistemleri kurulması zorunluluğunu ortadan kaldıran söz konusu yönetmelik değişikliğinin, toplumun can ve mal güvenliği açısından oluşturduğu tehdit ve risk Hükümetinizce hesaplanmış mıdır?

-Yangınlarda ölümlerin önemli bir kısmının zehirlenme nedeniyle gerçekleştiği bilindiğine göre, ana okulları ve kreşlerde öğlen uykusuna yatırılan çocukların olası bir yangında oluşan dumandan zehirlenmemeleri için 7 kattan daha yüksek bir kreş yada ana okuluna mı gönderilmeleri gerekmektedir?

Kaç tane okul, kreş ve anaokulu gibi eğitim tesisleri ile poliklinik hizmeti veren hastane binaları 7 kat ve üzerindedir?

Yangın alarmı sistemi takılması zorunluluğu 2 kata çıkartılmıştır. Buna göre, tek katlı kimi müze, sergi sarayı, Topkapı sarayı ve benzeri tarihi binalar nasıl korunacaktır?

Ön uyarı sistemlerinin yangınlarda ve depremlerde çok önemli bir işleve sahip oldukları dikkate alındığında, bu yönetmelik değişikliğinin insan yaşamı ve mal güvenliğini doğrudan tehdit ettiği savlarına katılıyor musunuz?"

Bu haber toplam 1542 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim