• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Yanlış ameliyata 100 bin YTL tazminat

Yanlış ameliyata 100 bin YTL tazminat
ANTALYA'da bel fıtığı ameliyatı olacak hastaya beynin tümörü ameliyatı yapmaya kalkıştığı, ameliyat masasında yanlışlığı fark edince, kemikleri yerine koymayarak çöpe attığı iddia edilen beyin cerrahi ve omurilik uzmanı Dr. Burhan Polat hakkında 100 bin Y

ANTALYA'da bel fıtığı ameliyatı olacak hastaya beynin tümörü ameliyatı yapmaya kalkıştığı, ameliyat masasında yanlışlığı fark edince, kemikleri yerine koymayarak çöpe attığı iddia edilen beyin cerrahi ve omurilik uzmanı Dr. Burhan Polat hakkında 100 bin YTL'lik tazminat davası açıldı.

Burdur'un Bucak İlçesi'ne bağlı Heybeli Köyü'nde oturan evli, 3 çocuk ve 4 torun sahibi 54 yaşındaki Rukiye Arslan, belindeki ağrıların uzun süre dinmemesi üzerine, tedavi olabilmek için iki kızının yaşadığı Antalya'ya geldi. Geçen 24 Aralık'ta bel fıtığı ameliyatı olmak üzere Antalya Devlet Hastanesi'ne yatan Rukiye Arslan'a, ertesi gün ameliyat edilecek en son hasta olduğu bildirildi. Ancak Rukiye Arslan sabah boynunda tümör bulunan hasta yerine yanlışlıkla ilk sırada ameliyata alındı. Rukiye Arslan, damadı Ahmet Uysal'ı arayıp \'Beni ameliyata alıyorlar' dedi.


Yaklaşık 2 saat sürmesi gereken ameliyat 5 saatte sona erdi. Ameliyat sırasında beyin tümörü operasylonu yapılırken yanlışlık fark edilip bel fıtığı ameliyatı yapıldı. Rukiye Arslan, narkozun etkisinden çıkmaya başladığında boynunda ağrısı olduğunu söyledi. Dr. Burhan Polat, "Yanlışlıkla boynuna bir çizik attık. Fark ettik ve kapattık" dedi.

BOYUN AĞRISI DİNMEYİNCE
Hastaneden taburcu olduktan sonra da ağrıları dinmeyen Rukiye Arslan'ın özel hastanede çektirdiği MR'da, boynundaki 2.5 omurun açıldığı ve ameliyat esnasında alındığı ortaya çıktı. Valilik Hasta Hakları Komisyonu da yaptığı incelemede, Dr. Polat'ın hatalı olduğu yönünde rapor verdi.

Rukiye Arslan, Dr. Burhan Polat'a Antalya 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 100 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Aslan'ın damadı Ahmet Uysal, insan sağlığının bu kadar basit hatalar yapılarak risk altına alındığını görmekten büyük üzüntü duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Dr. Polat'ı telefonla arayıp, \'Sadece bir çizik attım dediğiniz yerde 2.5 omur parçası alınmış. Bunu neden bize söylemediniz. Yalan söylemek size yakışmadı. Kayınvalidem aylardır sürünüyor ve ağrı kesiciler onun ağrılarını dindiremiyor. Bu yüzden size dava açaceğız' dediğimde, \'Elinizden geleni ardınıza koymayın' diye cevap verdi. Bizim amacımız para değil, doktorun bize yalan söylemesi. Kayınvalidemin kemikleri yeniden bulunamayacak ve yerine konulamayacak. Kayınvalidemin canını yaktı, başka kimsenin canını yakmaması için bu davayı açtık."

DOKTOR: FİLMLER KARIŞMIŞ
Dr. Burhan Polat ise hastanın ameliyat masasındayken filmlerinin karışmış olduğunu belirterek kendisini şöyle savundu:

"Boyunda değil, sırtta ameliyat yaptık. Kemik aldığımız doğrudur. Ancak bu kemikler hayati fonksiyonlarını etkileyen kemikler değil. Eğer o bölgede zarar vermiş olsaydım hasta asla ayağa kalkamaz ve felç olurdu. Boyunu taşıyan kemikler zaten arka değil, ön tarafta bulunmaktadır. Ameliyatını gerçekleştirdiğim hastam, benim yaptığım bel fıtığı ameliyatından oldukça memnun. Ancak damadı olan Ahmet Uysal'ın maddi beklentileri var. Bu olayı para beklentisi yüzünden dava aşamasına getirmiştir."

Davanın görülmesine, Antalya 3' Asliye Hukuk Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu haber toplam 3179 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim