• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Yanlış kanla hastayı komaya soktu iddiası

Yanlış kanla hastayı komaya soktu iddiası
Bademcik ameliyatı için Okmeydanı Hastanesi’ne gelen hastaya, yanlış kan vererek hastayı komaya soktuğu iddia edilen hemşirenin iki yıla kadar hapsi istendi.

Hemşire ifadesinde, “38 hastaya üç hemşire bakıyorduk, çok yoğunduk” dedi.Bademcik ameliyatı olduktan sonra yanlış kan verilerek komaya giren hastanın şikayetiyle hemşire hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Basit bir ameliyattan adliye koridorlarına uzanan süreç şöyle gelişti:

20 GÜN KOMADA KALDI

25 Yaşındaki M.Ü. bademcik ameliyatı olmak için Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Ameliyat gerçekleştikten sonra M.Ü.’ye kan verilmesi gerekti. Bu sırada hastane tarafından temin edilen farklı kan grubundaki kan hemşire tarafından M.Ü.’ye verilmeye başlandı. Hastanın kan kusmaya ve bilincinin kapanmaya başlamasından sonra durumu fark eden hastane yetkilileri, M.Ü.’ye acil müdahale etti. Yanlış kan verilen hasta 20 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Bir ay sonra hayati tehlikeyi atlayan M.Ü. hastane görevlileri hakkında şikayetçi oldu. Soruşturmanın ardından kanı enjekte eden hemşire hakkında “görevi ihmal” suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Bir ay boyunca yoğun bakımda kalan M.Ü. ise Hemşireyi çağırdık, bize, 'Sen kendini korkutuyorsun, o nedenle bunlar oluyor' dedi. Hemşire ise savunmasında, 38 yatan hastayla 3 hemşirenin ilgilendiğini, olayın olduğu gün yoğunluk olduğunu belirterek suçlamayı reddetti. AYSUN YAZICI / Taraf

BEYOĞLU KHB: ÜÇ SENE ÖNCEKİ OLAY YENİ BİR HABER GİBİ SUNULUYOR

Söz konusu olan olayın 2012 yılında gerçekleştiğini belirten Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yayımladığı basın açıklamasında şunlara değindi;

"11.06.2015 tarihli basın yayın organlarında 'Hemşire Yanlış Kanla Hastayı Komaya Soktu', 'Yanlış Kan Veren Hemşirenin 2 Yıl Hapsi İstendi' başlıklarıyla haberler yer almaktadır. Söz konusu olan olay 04.09.2012 yılında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB polikliniğinde gerçekleşmiştir.

Olayla ilgili mahkeme süreci devam etmektedir. Haberin içeriğinde tarih belirtilmemesi olayın yeni gerçekleştiği izlenimi uyandırmaktadır. Bu durum gazetecilik etiğine uymamakla birlikte, hastanemiz ve sağlık çalışanlarımızı töhmet altında bırakmaktadır.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığı bu günlerde, 3 yıl önce gerçekleştiği iddia edilen ve yargılama süreci devam eden bir olayın, güncel bir haber gibi sansasyonel başlıklarla verilmesi, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyı destekler nitelikte sakıncalara neden olabileceğinden, bu tür haberlerin veriliş şekillerinde hassasiyet gösterilmesi temennimizdir."

Bu haber toplam 3140 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim