• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 25 °C

Yaşlı Kadının Karnından Portakal Büyüklüğünde Kitle Çıkarıldı

Yaşlı Kadının Karnından Portakal Büyüklüğünde Kitle Çıkarıldı
Türkiye'nin ilk Şehir Hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanesi'nde karın ağrısı ile Genel Cerrahi Polikliniğine gelen 65 yaşındaki hastanın karnında 15...

Türkiye'nin ilk Şehir Hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanesi'nde karın ağrısı ile Genel Cerrahi Polikliniğine gelen 65 yaşındaki hastanın karnında 15 santimlik kitle tespit edildi. Genel Cerrahi Hekimi Op.Dr. Efe Karayiğen tarafından yapılan ameliyat ile kitle başarılı bir şekilde alındı.

Yozgat Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Hekimi Op.Dr. Efe Karayiğen ameliyat ettiği hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Hastamızın sağlığı çok iyi, ameliyat sonrası hastamızın iyileşme sürecini takip ediyoruz" dedi.

Yozgat Şehir Hastanesi genel cerrahi servisine karın ağrısı şikayetiyle başvuran hastada yapılan incelemeler sonucunda batın bölgesinde kitle olduğu tespit edildi. Kitlenin büyüklüğü hastada büyük rahatsızlık oluşturduğunu ve acilen ameliyat edilmesinin kararının verildiğini ifade eden Op. Dr. Efe Karayiğen, "Ultrasonda yaklaşık 12-15 santimetre büyüklüğünde kitlenin karın bölgesinde oluştuğunu ve bu kitle bölgenin içini doldurarak geniş bir yer tuttuğunu tespit ettik. Detaylı bir inceleme başlattık. Hastamıza bilgisini vererek acilen ameliyat olması gerektiğini söyledik. Ameliyat kitlenin büyüklüğü nedeniyle risk taşıyordu. Ameliyatımız bir buçuk saat sürdü. Bir balonu andıran kitlenin büyüklüğü 15 cm. Bu büyüklük ve kitlenin şekli az rastlanan türden. Başarılı geçen ameliyatımızda herhangi bir organa zarar vermeden cerrahi operasyonu tamamladık. 2 gün hastanemizde takip ettikten sonra taburcu edeceğiz" dedi.

Genel Cerrahi doktorunun göreve yeni başladığını ve başarılı ameliyatlarının devam ettiğini söyleyen Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan hastayı ziyaretinde geçmiş olsun dileklerini ileterek "Hastamızı, ameliyatı sonrasında durumunun çok iyi olduğunu gördüm. Kendisine büyük geçmiş olsun diyorum. Taburcu olduktan sonra da takibini yapacağız. Genel Cerrahi hekimimiz Op.Dr. Efe Karayiğen, Hastanemizde başarılı ameliyatlarımıza bir yenisini daha ekledi kendisini tebrik ediyorum. Yozgat'ta sağlık hizmetleri konusunda en iyi hizmeti vermek için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 675 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim