• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

Yatağa bağımlı hastalara 'evde berber hizmeti'

Yatağa bağımlı hastalara 'evde berber hizmeti'
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, sağlık tesislerinde verilen hizmeti geliştirerek, yatağa bağımlı hastalara "evde berber hizmeti" vermeye başladı

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, sağlık tesislerinde verilen hizmeti geliştirerek, yatağa bağımlı hastalara "evde berber hizmeti" vermeye başladı.

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli'de 2 bin 600 yatağa bağımlı hasta bulunduğunu belirterek, evde bakım hizmetleri kapsamında "evde berber hizmeti" uygulaması başlattıklarını bildirdi.

Uygulamaya öncelikle Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi'nde evde sağlık hizmeti veren birimler bünyesinde başlattıklarını kaydeden Acar, şöyle konuştu:

"Uygulamayla, yatağa bağımlı ve kişisel bakımlarını yapamayan hastalarımıza, evlerinde berber hizmeti sunuyoruz. Evde sağlık hizmetine ihtiyacı olan vatandaşlarımız 444 38 33 numaralı telefonu arayarak koordinasyon merkezlerine ulaşabilir, toplum sağlığı merkezlerine, aile hekimlerine veya Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastanelerinde kurulmuş olan evde sağlık hizmeti birimlerine telefonla sözlü veya dilekçe ile yazılı olarak müracaat edebilirler. Yine evde berber hizmetini başlattığımız hastanelerimiz Denizli Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimi'ne 241 72 72 ve Servergazi Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimi'ne ise 361 32 32 numaralı telefonlardan ulaşabilirler"

Acar, daha sonra Evde Sağlık Hizmeti Birimi ekipleriyle, iki hastayı ziyaret ederek uygulama hakkında bilgi aktardı.

- "Oğlumun tıraşını kendim yapıyordum"

Evinde ziyaret edilen ve ziyaret sırasında Evde Sağlık Birimi ekibinde yer alan berber tarafından tıraşı yapılan 34 yaşındaki hasta Ali Dev'in annesi Reşide Dev, oğlunun tıraşını şimdiye kadar kendisinin yaptığını ve çok zorlandığını belirtti. Uygulamadan memnuniyetini ifade eden Dev, "Oğlum hastalığı nedeniyle 2008 yılından bu yana yatağa bağımlı. Tıraşını çoğu zaman ben yapmaya çalışıyordum. Yaşamımızı kolaylaştıran bir uygulama, teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Alzheimer ve Parkinson hastası 81 yaşındaki Nafiz Dibeklioğlu'nun eşi Fatma Dibeklioğlu da uygulamanın kendilerini çok mutlu ettiğini, yüklerinin bir nebze de olsa azaldığını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8537 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim