• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 27 °C

Yatılı Fizik Tedavisi İle Sonuçlar Artık Daha Hızlı

Yatılı Fizik Tedavisi İle Sonuçlar Artık Daha Hızlı
Kısmi ya da daha yaygın felç durumlarında uygulanan yatılı fizik tedavi ile ilgili bilgi paylaşan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Aslıhan Sever, ayakta...

Kısmi ya da daha yaygın felç durumlarında uygulanan yatılı fizik tedavi ile ilgili bilgi paylaşan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Aslıhan Sever, ayakta uygulanan fizik tedaviye göre 24 saatlik hemşireli hastane bakımı sağlayan yatılı fizik tedavisinin çok daha hızlı sonuçlar verdiğini kaydetti.

Kemik ve kas ile ilgili pek çok hastalığın tedavisinde yardımcı olan fizik tedavi ve rehabilitasyon programı ile ilgili gelişmeleri paylaşan BHT CLINIC İstanbul, Tema Hastanesi'nden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Aslıhan Sever, yatılı fizik tedavi ve rehabilitasyon süreciyle ilgili bilgiler verdi. Klasik fizik tedaviye göre yatılı fizik tedavide çok yoğun bir tedavi uygulandığını kaydeden Sever, "Özellikle inme, MS, parkinson gibi kısmi ya da daha yaygın felç durumları ve çocukluk çağı felçlerinde yatarak tedavi programını uyguluyoruz. Bu tedaviyle hastaların nörolojik gelişimleri çok daha hızlı oluyor" dedi.

24 saatlik hemşireli hastane bakımı uygulanıyor

Yatarak fizik tedavi uygulamalarında seans sayısı ve yoğunluğunun daha fazla olduğunu söyleyen Sever, "Fizik tedavi ve rehabilitasyon genel olarak ayaktan uygulama şeklinde çok yaygındır. Ancak bazı hastalıklarda, hastalarımız bazı özel ihtiyaçları durumunda yatılı fizik tedavi de uygulanabilir. Çok özellikli bir işlemdir. Hastalarımızın yatılı fizik tedavi programlarında ihtiyaçlarına göre yoğun bir program uyguluyoruz. 24 saatlik hemşireli hastane bakımı, uzman doktora ve fizyoterapiste ulaşım sağladığı için bu tedavi hastalarımıza güven veriyor. Gelişmeleri de nörolojik olarak son derece hızlı oluyor" dedi.

"Hastalar konforlu bir rehabilitasyon süreci geçiriyor"

Yatılı fizik tedavi programı ile ilgili bilgi veren Sever, "Normal ayaktan tedavide 1 ya da 2 saat alınan tedavi, yatarak tedavide 3 ila 6 saat arasında uygulanıyor. Hastalar uzman hekimler tarafından öncelikle değerlendiriliyor. Hastanın rahatsızlığı ve diğer kronik rahatsızlıkları değerlendirilerek en uygun tedavi programı yapılıyor. Hastalar çok daha hızlı ve çok daha konforlu bir şeklide rehabilitasyon süreci geçirmiş oluyorlar. İyileşme sürecini de hızlandırıyor. Hastanın rehabilitasyon kazanımları artıyor. Tedavide görsel olarak kazanımlarını gören hastanın tedaviye inancı da artıyor. Çok yönlü bir bakım uygulanıyor. Ayrıca hastalar tüm hastanenin uzman kadrosuna 24 saat ulaşma şansına sahip. Böylece her türlü kronik rahatsızlıklarda hastaya destek olunabiliyor" diye konuştu.

Yatılı fizik tedavi uygulanan hastalıklar

Hangi durumlarda yatılı fizik tedavi uygulandığını sıralayan Sever," Hastalarımız genelde inme MS, parkinson gibi kısmi ya da daha yaygın felç durumları, nörolojik tablolarla bize geliyor. Ancak ortopedik vakalar, protez ameliyatları, kemik ameliyatları sonrasında da yatarak fizik tedavi olmak isteyen hastalarımızı da alıyoruz. Bunu dışında bir de hastalarımızın bazı kronik rahatsızlıkları varsa, hastanede takip edilmeleri daha uygunsa o hastalarımızı da yine yatılı tedavi programı uyguluyoruz. Bu tedavi de yaş sınırı yok. Genç ve küçük yaş grubu hastalarımız da var. Çocukluk çağı felçlerinde de hastaları yatarak tedavi programına alıyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 736 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim