• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Yavuz Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı... Yılmaz Ailesi'nin zor dakikaları...

Yavuz Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı... Yılmaz Ailesi'nin zor dakikaları...
Evinde intihar eden Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı.

 

Yılmaz Ailesi için çok zor gün... Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, bu sabah, oğlu Yavuz Yılmaz'ın cenazesini Gayrettepe'deki özel hastaneden aldı. Yılmaz, oğlunun tabutuna omuz vererek cenaze aracına taşıdı. Berna Yılmaz'ın ise camide beklerken küçük oğlu Hasan Yılmaz'a sarılarak gözyaşları döktüğü görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Ahmet Davutoğlu, siyasiler, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Mehmet Ali Yalçındağ, Hüsamettin Özkan, Aydın Ayaydın, Taylan Bilgel, Necati Kurmel, iş ve spor dünyası, sevenleri cenazede Yılmaz Ailesi'ni yalnız bırakmadı. İmam, namaz öncesi konuşmasının bir bölümünde,Cahit Sıtkı Tarancı'ya ait "35 yaş" şiirinden dizeler okudu. Yavuz Yılmaz'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Kanlıca mezarlığına götürüldü.

1-032.jpg


Eski Başbakan Mesut Yılmaz, sabah saatlerinde oğlu Yavuz Yılmaz'ın cenazesinin bulunduğu Gayrettepe'deki özel hastane geldi.

Yavuz Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı... Yılmaz Ailesinin zor dakikaları...Oğlunun naaşına omuz vererek cenaze aracına taşıyan Mesut Yılmaz'ın yanında kardeşi Turgut Yılmaz, Eski Şişli Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül ve iş adamı Abdurrahim Albayrak da yer aldı. Cenaze aracına yüklenen Yavuz Yılmaz'ın naaşı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'ne getirildi.

 

2-007.png
 

BERNA YILMAZ KÜÇÜK OĞLUNA SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜ

Berna Yılmaz'ın camide cenaze töreni öncesi küçük oğlu Hasan Yılmaz'a sarılıp gözyaşları döktüğü görüldü.

Berna Yılmaz oğlunun tabutuna dokundu, cami avlusuna kadar arkasından yürüdü.
 

3-028.jpg


Cenaze töreninin düzenleneceği cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı . Cami önünde bulunan Mahir İz Caddesi’nin bir bölümü demir bariyerlerle araç trafiğine kapatıldı. Yolun kullanmak isteyenler polis tarafından aranarak caddeye alındı.

Törene siyaset, iş, sanat ve spor camiasından çok sayıda isim katıldı.  

4-003.png


"ÇOK GENÇ YAŞTA ÇOK ACI BİR KAYIP"

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, aileye başsağlığı dileyerek, "Allah kimsenin başına vermesin" diye konuştu.
 

6-003.png

CENAZEYE YOĞUN KATILIM

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile Tansu Çiller, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Mehmet Ali Yalçındağ, Hüsamettin Özkan, Aydın Ayaydın, Taylan Bilgel, Necati Kurmel, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fatih Terim, Mustafa Denizli, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, iş adamı Adnan Polat, Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de aralarında bulunduğu iş, sanat, spor ve siyaset dünyasından bir çok isim katıldı.
 

5-007.jpg


İMAM, 35 YAŞ ŞİİRİNDEN DİZELER OKUDU

Daha sonra öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Namaz öncesinde imam, konuşmasının bir bölümünde, Cahit Sıtkı Tarancı'ya ait "35 yaş" şiirinden dizeler okudu.
 

7-005.jpg


ERDOĞAN TABUTA OMUZ VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan namazın ardından Yavuz Yılmaz'ın cenazesine omuz verdi. Erdoğan cenaze aracı gidene kadar da başında bekledi. 


CENAZEYE KATILANLARDAN AÇIKLAMALAR

Cenaze katılanlar arasında yer alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Çok acı bir şey, Allah mekanını cennet etsin. Berna Hanım çok saygı duyduğum bir hanımefendi. Allah yardımcıları olsun" dedi. Akşener çıkışta, bir gazetecinin, "Erken ayrılmanızın bir sebebi var mı? Bahçeli gelecek diye mi erken ayrılıyorsunuz?" sorusuna "Çok kalabalık ve karışık, o nedenle yer bulması mümkün değil. O kalabalıkta görmek mümkün değil. Sayın Bahçeli geliyor mu? Haberim yoktu" diye yanıt verdi.


8-005.jpg


Ahmet Özal, Yılmaz ailesine başsağlığı diledi. Özal, Yavuz Yılmaz’ın en son babası ile telefonda görüştüğünün belirtilmesi üzerine, "Benim de bilgim bu yönde" dedi.

Cenaze töreni öncesi camiye gelen Mustafa Sarıgül, "Allah kimseye evlat acısı vermesin, çok büyük bir üzüntü" ifadesini kullandı

Şenol Güneş de Yılmaz ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Yıldırım Demirören, aile için çok büyük bir acı olduğunu ifade ederek başsağlığı diledi. Fatih Terim, Adnan Polat, Dursun Özbek, Ali Ağaoğlu aileye başsağlığı dilediğini belirtti. Prof. Dr. Mehmet Haberal, çok üzgün olduğunu kaydetti.

Yavuz Yılmaz'ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere kanlıca Mezarlığı'na götürüldü.
 

9-003.jpg

KORUMALAR ARASINDA GERGİNLİK

Bu arada cenaze öncesinde Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan camiye peş peşe geldi. Bahçeli camiye geldiği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan da camiye geldi. Erdoğan’ın konvoyuna yol açmaya çalışan polisler ile yolda bulunan Devlet Bahçeli’nin korumaları arasında tartışma yaşandı. İki grup arasında yaşanan kısa süreli gerginlikte itiş kakış yaşandığı da görüldü.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4873 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim