• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Yazın formda kalmak için nelere dikkat etmeli?

Yazın formda kalmak için nelere dikkat etmeli?
Fazla kilolarınızla başınız dertteyse Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez'in pudra.com ile paylaştığı yazın ince kalma tüyolarına göz atın.

Yazın herkesin derdi kilolar. Hadi harekete geçin. Bu kış aldığınız kilolar sonucunda basen ve karın bölgenizde fazlalıkları hissetmeye mi başladınız? Giydiğiniz ince kıyafetler sizi rahatsız mı ediyor? Kendinize uygun şok diyet ve alternatif tıp çözümleri aramaya son verin. Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez 10 yıllık deneyiminden çıkardığı en önemli tüyoları Pudra.com ile paylaşıyor.

Bu yazıda besinlerde sağlıklı seçim yaparak stresten uzak kilo verme taktiklerini, enerjimizi arttıran yiyecekleri, selülit oluşumunu aktive eden besinleri ve hangi fiziksel aktivitelerden yararlanmalı gibi başlıkları bulacaksınız.

1. Düzenli yemek yemeği yaşam şekli haline getirin. Mutlaka 3 ana öğün ve 1 ara öğün yemek yemeğe özen gösterin. Yiyecekleri güne belirli oranlarda bölmek vücut yağının kolay yakılmasını sağlar.

2. Yemeklerinizi yavaş ve dikkatli çiğneyerek yemeğe özen gösterin. Çiğneme ile besinlerin ağızda kalma süresi artar, yavaş yeme ile mideden asitler yavaş salınır ve böylece yediğiniz miktarla doyarsınız.

3. Midenizde doyum hissini duyduğunuzda yemek yemeği durdurun. Aslında en güzel doyum hissi yemek öncesi bol salata, daha sonra küçük porsiyonlar halinde yemek ve son olarak da yine az yağlı salata ile olur.

4.
Beslenmenizi planlarken kesinlikle kalorisi azaltılmış ürünlerden uzak durun. Bunun yerine sağlıklı pişirme tekniklerini kullanarak yine düşük enerjili besinler hazırlayabilir, daha lezzetli yiyeceklerle tanışabilirsiniz.

5. Öğünleriniz arası en az 4-5 saat ara bırakın. Yemekleri yerken her iki yiyecek arası 15 dakika zaman bırakın. Örneğin öğününüzde çorba, ızgara et ve ekmek var. Çorbayı tükettikten sonra 15 dakika bekleyin, sonra et ve ekmeği yemeğe özen gösterin.

6. Mutlaka yaşamınıza her gün en az 30 dakika en fazla 90 dakika fiziksel aktivite ekleyin. En çok yağ yakıcı fiziksel aktivite açık havada yapılan tempolu yürüyüştür. Gençler ise 10 dakika yürüyüşle başlayıp 10 dakika koşup sonra yeniden 10 dakika yürüyüşe dönerlerse daha hızlı kilo kaybetme şansları olur.

7. Tabağa konulan yemeği bitirmekle zorunlu olduğunuz fikrinden uzaklaşın. Size yapılan ikramları geri çevirmeyi kabalık saymayın. Unutmayın fazla yemek yemek ileride bel veya basen bölgesinde kalıcı olarak birikebilir.

8. Bu yiyeceklerle halsiz düşerim, nasıl az yemek yiyebilirim ki? gibi bahaneleri unutun. Kendinize güveniniz az yemek yiyip kilo verdiğinizi görünce yerine gelecek, yediğiniz miktarlarla doymayı öğreneceksiniz.

9. Günde en az 6 su bardağı su için. Diyet kolayı 1 kutu, sodayı 1 şişe, kahveyi 2 fincandan fazla tüketmeyin.

10. Bitkisel çayları günde 5 fincandan fazla tüketmemeye özen gösterin.

11. Besinleri buharda, fırında, mikrodalgada veya haşlayarak pişiriniz.

12. Selülitlerin baş düşmanı katı yağlar, soslu yiyecekler, salamura turşu ve tuzlu yiyecekler, kızartmalar, kremalı hazırlanmış besinler, mayonez, hardal, kahve çeşitleri, soda, gazlı ve karbonatlı içeceklerdir.

Selülitleri en iyi iyileştirici besinler ceviz, badem, kuru kayısı, kuru soğan, brüksel lahanası, sarımsak, brokoli, karnabahar, armut, kavun, karpuz, greyfurt, limon, portakal, kivi ve mandalinadır.

Kilo vermek ve düzenli fiziksel aktivite yapmak, buna ek olarak selülit masajları pürüzsüz cilt için yapılabilecek en önemli unsurlardır.

13. Cilt güzelliğiniz için koyu yeşil yapraklı sebzeler; semizotu, ıspanak, roka, maydanoz, ceviz, badem, yer fıstığı, avokado, kuru siyah çekirdekli üzüm, üzüm ve üzüm suyu, kuru ve taze kırmızı dut, somon balığı, sardalye, hindi eti, şeftali beslenmenizde eksik edilmemesi gereken besinlerdir.

14. Patates kızartmasından vazgeçemeyenler size oldukça pratik ve sağlıklı bir önerim var. Parmak dondurulmuş patatesleri folyo ile tepsiye dizin ve sıcak fırında kızarana kadar fırınlayın. Yemeklerinizin yanına ekleyin tadı patates kızartmasından daha lezzetli…

15. Enerjimizi arttıran, metabolizmamızı düzenleyen besinler: Tatlı kırmızıbiber, biberiye, fesleğen, dereotu, kırmızı şarap, yulaf kepeği, soya fasulyesi, bezelye, marul, badem, muz, kuru incir, hurma, böğürtlen, ahududu, kuşkonmaz, greyfurt suyu, ton balığı, yoğurt, susam, mercimek ve mantardır.

16. Besinleri seçerken önerilerimi mutlaka uygulayın. Sadece porsiyon miktarını ayarlama ve sağlıklı besin seçimi ile yazı ince geçirebilirsiniz.

pudra

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3385 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim