• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

YBÜ merkezi izlenebilirlik altyapısı kurulması hakkında duyuru

YBÜ merkezi izlenebilirlik altyapısı kurulması hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından YBÜ merkezi izlenebilirlik altyapısı kurulması hakkında (Tüm SBYS Üreticilerine) duyuru yayımlandı.

 

YBÜ Merkezi İzlenebilirlik Altyapısı Kurulması Hakkında (Tüm SBYS Üreticilerine)

Yoğun Bakım Ünitelerinde (YBÜ), dijitalleşme seviyesinin arttırılması, geliştirilen klinik karar destek algoritmaları sayesinde sağlık profesyonellerinin karar vermelerine destek sağlanması ve erken uyarı sistemleri sayesinde hastalara sunulan tıbbi destek süreçlerinin iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca vital bulguları da içeren tüm tıbbi cihaz (ventilatör, hastabaşı monitör, kangazı cihazı, infüzyon pompa seti vb.) verilerinin otomatik olarak alınabilmesi, hastanelerde çalışan tüm Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi (SBYS) yazılımları ile birlikte çalışabilirlik esasları kapsamında tüm verilerin birlikte işlenerek kullanılabilir bilgiye dönüştürülmesi ve yorumlanabilmesi, merkezi olarak yoğun bakım verilerinin izlenebilmesine yönelik bir yapının kurulması ve ülkemizin her noktasındaki hastanelerde hekimlerin birbirleri arasında elektronik ortamda bilgi ve tecrübe aktarımını sağlayabilecek yoğun bakımlar arası telekonsültasyon altyapısının oluşturulması planlanmaktadır. Verilen yoğun bakım hizmetinin uygunluğunun ve yerindeliğinin takibi ve finansmanının planlanması, oluşan ilgili tüm veri paketlerini içeren anlık yoğun bakım verilerinin, Bakanlığımızın merkezi veri toplama altyapısı olan e-Nabız Sistemine gönderimiyle sağlanacaktır. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda “Yoğun Bakım Bilgi Yönetim Sistemi (YBBYS)” yazılımlarının ülke genelinde yoğun bakım ünitesi bulunan kamu, özel ve üniversite hastaneleri dahil tüm sağlık tesislerinde kurulması ve öncelikle 3. basamak yoğun bakım ünitelerinde zorunlu olarak kullanılması gerektiği kararlaştırılmıştır.

Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi (SBYS) yazılımlarının tedarik süreçlerinde, il sağlık müdürlükleri ve sağlık kuruluşları tarafından, kılavuz kaynak olarak kullanılmak üzere asgari özelliklerin tanımlandığı “SBYS Alım Kılavuzu (SBYS-AK)” ilgili paydaşların görüşleri alınarak hazırlanmış olup yerinde yapılan incelemeler, sahada sağlık personeli tarafından sistem kullanımında ihtiyaç duyulan hususlar ve alınan geri bildirimler doğrultusunda, SBYS-AK kapsamında yer alan “Yoğun Bakım Bilgi Yönetim Sistemi” kılavuzu güncellenmiş ve SBYS-AK versiyon 1.3 dokümanları arasında https://sbsgm.saglik.gov.tr/ adresinde yayımlanmıştır. İl sağlık müdürlükleri ve sağlık tesisi idarecileri anılan dokümanlardan SBYS tedarik süreçlerinde istifade etmektedir.

Bu kapsamda, yoğun bakım ünitelerinde, yukarıda sayılan amaçlar doğrultusunda en az kılavuzda belirtilen isterleri karşılayabilecek teknik ve dinamik altyapıya sahip bir sistemin 01.01.2021 tarihine kadar belirtilen çerçevede tesis edilmesi gerekmektedir.

 

 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 18906 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim