• BIST 9777.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Yeditepe Philips'in araştırma hastanesi

Yeditepe Philips'in araştırma hastanesi
Tıbbi cihaz sektöründe dünyaca ünlü firma Philips Healtcare, "3T (üçtesla) Achieva Quasar Dual Magnetik Rezonans Görüntüleme Sistemi" üzerine gerçekleştireceği klinik araştırmaların merkezi olması için Yeditepe Üniversitesi Hastanesi ile anlaşma imzaladı.

Tıbbi cihaz sektöründe dünyaca ünlü firma Philips Healtcare, "3T (üçtesla) Achieva Quasar Dual Magnetik Rezonans Görüntüleme Sistemi" üzerine gerçekleştireceği klinik araştırmaların merkezi olması için Yeditepe Üniversitesi Hastanesi ile anlaşma imzaladı.

Anlaşmayla beraber Philips Healthcare, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde yapılacak tüm klinik araştırmalara destek verecek ve elde edilen klinik sonuçları uluslararası yayınlarda kullanabilecek. 

Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan, cuma günü yapılan imza töreninde yaptığı konuşmada, Philips'in Türkiye'deki tek üniversite işbirliğine imza attığını vurguladı. Yaklaşık bir yıl süren değerlendirmelerin ardından anlaştıklarını belirten Dalan, "Kurulduğumuz günden bu yana Philips'in araştırma hastanesi olmayı istiyorduk. Önümüzdeki günlerde tıp dünyasını sarsacak araştırmalarımızı yayınlayacağız" dedi.

Philips Türkiye CEO'su Anton Booij de, Türkiye'nin büyüyen ve ilgi çekici bir ülke olduğunu belirterek, "Ekonominin yanı sıra iyi eğitimli genç nüfus da yatırımcılar için cazibe unsuru oluyor" diye konuştu.

 
Cironun üçte biri sağlıktan gelecek 

Philips Healthcare Türkiye ve Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Willem Rozenberg ise, Türkiye'de görüşme halinde oldukları başka üniversiteler olduğunu anlatarak, "Dünyada Philips ile çalışmak isteyen çok iyi üniversiteler var. Avrupa dışında başta Uzakdoğu olmak üzere çok az sayıda ortaklığımız var. Türkiye'nin çevresindeki pazarlar da çok istekli. Klinik araştırma sayımızı bu bölgede artıracağız" dedi.

2008 cirolarının üçte birini sağlığın oluşturacağına işaret eden Rozenberg, "Türkiye'de çift haneli bir büyüme yakaladık. Bu sayede bölgenin merkez ofisi haline geldik. Bundan sonra da inovasyon ve iş geliştirmeye ağırlık vereceğiz" diye konuştu. Rozenberg, Türkiye'de evde bakım gibi daha önce bulunmadıkları alanlara gireceklerini belirtti.

Kamuyla da ortaklıklara hazırlandıklarını kaydeden Rozenberg, özellikle Kamu Özel Yatırım Projeleri'yle (PPP) ilgilendiklerini anlattı. Rozenberg, "Şu an için kamuya yılda 15-20 MR cihazı sağlıyoruz. PPP ile beraber baştan sona hastane ekipmanları sağlayabileceğiz. Ancak PPP henüz olgunlaşmış bir proje değil" diye konuştu.

Bu haber toplam 1711 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim