• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Yemek borusu yanan Cezayirli minik Meryem, İzmir'de sağlığına kavuştu

Yemek borusu yanan Cezayirli minik Meryem, İzmir'de sağlığına kavuştu
Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Dökümcü ve ekibi, içtiği kimyasal madde nedeniyle yemek borusu yanan 3,5 yaşındaki Cezayirli Meryem'i robotik cerrahiyle sağlığına kavuşturdu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre Cezayirli ailenin iki yaşında kızları Meryem Sellami, ülkesinde kazayla kostik içti. Yemek borusu yanan Sellami, ağız yoluyla beslenememeye başladı.

Yaklaşık 1,5 yıl boyunca çocuklarını ülkesinde tedavi ettiremeyen aile EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Dökümcü'ye ulaştı.

Yapılan tetkiklerde küçük kızın robotik cerrahi yöntemi uygulanarak sağlığına kavuşabileceği belirlendi.

Dökümcü ve ekibi, Türkiye'ye getirilen Meryem'in yanan yemek borusunu çıkarıp yerine midenin bir bölümünü yerleştirdi. Hızla sağlığına kavuşan Meryem, artık ağız yoluyla beslenebiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zafer Dökümcü, daha önce de doğuştan yemek borusu kapalı 1 yaşındaki bebeğe robotik cerrahi yöntemle mide çekme ameliyatı yaparak dünyada bir ilke imza attıklarını belirtti.

- "Dünyada ilk"

Meryem'in ameliyatının da dünyada ilk olduğunu vurgulayan Dökümcü, "Hastamızın annesi doktor. Bu konuyla ilgili 'Nereye başvurabilirim?' diye araştırıyor ve merkezimize ulaşıyor. 3 hafta önce Meryem'in ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Meryem'in ameliyatında, robotik cerrahi ile yanmış yemek borusunu çıkartıp onun yerine midesini yeni yemek borusu olarak yerleştirdik. Bu açıdan da dünyadaki ilk hasta olma özelliğini taşıyor." dedi.

Minik Meryem'in babası Musa Sellami ise Dökümcü ve ekibine teşekkür ederek süreci şu sözlerle anlattı:

"Meryem'in hastalanmasının ardından çok araştırdık. Özellikle bu cerrahi zor bir ameliyat olduğu için detaylı bir araştırma yaptık. İnternet sayesinde Zafer Dökümcü'ye ulaştık ve operasyon hakkında detaylı bilgi aldık. Zafer Hoca bize çok yardımcı oldu ve kolaylıklar sağladı. Çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdi ve daha önce yemek yiyemeyen Meryem şu an çok rahat yemek yiyebiliyor."

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da ekibi ziyaret ederek, kutladı.

Küçük Meryem'e şifa dileyen Budak, "Yalnızca bölgemiz ve ülkemiz için değil uluslararası arenada da bu sağlık hizmetlerini vermeye devam edeceğiz." dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2349 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim