• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Yeni karaciğer nakil üssü İzmir

Yeni karaciğer nakil üssü İzmir
Ege ve Dokuz Eylül üniversite hastaneleriyle Kent Hastanesi'nin karaciğer nakil merkezleri yılda 300 nakil yapabilecek kapasitede... Türkiye'deki nakillerin yarısı İzmir'de yapılacak.

Ege ve Dokuz Eylül üniversite hastaneleriyle Kent Hastanesi'nin karaciğer nakil merkezleri yılda 300 nakil yapabilecek kapasitede... Türkiye'deki nakillerin yarısı İzmir'de yapılacak.

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki Karaciğer Nakil Programı Başkanı Doç. Dr. Murat Kılıç ve ekibi, bir ay önce Özel Kent Hastanesi'ne transfer oldu. Bu transferle, nakil merkezi sayısı 3'e çıkan İzmir, Türkiye'nin karaciğer nakil üssü haline geldi. Ege Üniversitesi'nde 120, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde de 65 olmak üzere yılda ortalama 200 karaciğer naklinin yapıldığı İzmir'de bu transferle, yıllık nakil sayısı 300'e çıkacak. Böylece, Türkiye'de yılda gerçekleştirilen 600'e yakın karaciğer nakil operasyonunun yarısı İzmir'de gerçekleşecek. Organ nakli konusunda Türkiye'nin önde gelen isimlerinden EÜ Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Op. Dr. Ata Bozoklar, bu durumun İzmir'i, hatta Türkiye'yi dünyanın sayılı nakil merkezleri arasına sokacağını belirtti. Şu an karaciğer nakli olacak hastalarının yüzde 80'inin İzmir dışından geldiğini ifade eden Dr. Bozoklar, bunun kente de katma değer sağlayacağını anlattı. Özel Kent Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım ise "ABD'deki Cleveland şehrinin dünyaca tanınmasını sağlayan, o kentteki hastanedir. İzmir olarak Türkiye'nin
Ege ve Dokuz Eylül üniversite hastaneleriyle Kent Hastanesi'nin karaciğer nakil merkezleri yılda 300 nakil yapabilecek kapasitede... Türkiye'deki nakillerin yarısı İzmir'de yapılacak
değil dünyanın sayılı merkezlerinden biri olabiliriz. Nakil merkezleri, İzmir'in daha fazla tanınması, sağlık yatırımlarının artmasına neden olacak. Biz de hemen operasyonlara başladık. Şimdiden sırada 20 hasta var" dedi.

'TIP İZMİR'İN GELENEĞİ'
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Karaciğer Nakil Grubu Başkanı ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu ise 7 bin yıllık tarihi olan İzmir'in sağlık alanında her zaman dünyaya öncülük ettiğini belirterek, "Bu başarı İzmir'in tarihsel geleneğinde var. İzmir'deki çok kıymetli karaciğer nakil ekipleri, karaciğer nakil programını başarıyla sürdürecektir. Üçüncü merkezin açılması İzmir'e daha çok hastanın gelmesini sağlayacak" diye konuştu.

Sabah

Bu haber toplam 1538 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim