• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Yeni kimlik kartlarıyla ilgili Kimlik Paylaşımı Sisteminde genel uygulama esasları ile işleyiş

Yeni kimlik kartlarıyla ilgili Kimlik Paylaşımı Sisteminde genel uygulama esasları ile işleyiş
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Yeni kimlik kartlarıyla ilgili Kimlik Paylaşımı Sisteminde genel uygulama esasları ile işleyiş hakkında duyuru yayımlandı.

Sayın İlgili;

Malumunuz olduğu üzere 14 Mart 2016 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (T.C.K.K.) Kırıkkale ilimizde pilot uygulama olarak dağıtılmaya başlanmıştır. T.C.K.K. için pilot uygulamaya geçildikten sonra Genel Müdürlüğümüze gelen sorular doğrultusunda genel uygulama esasları ile işleyiş konusunda Kimlik Paylaşımı Sistemi (K.P.S.) hizmeti alan kurumların yoğun olarak bilgi talepleri olduğu görülmektedir. T.C.K.K. dağıtım işleminin kısa vadede pek çok ilde yapılmaya başlanacağı göz önüne alınarak, Kimlik Paylaşımı Hizmeti alan kurumların hem kendi işleyişlerini düzenlemeleri hem de uygulamalarında yapmaları gerekebilecek değişiklikleri hayata geçirebilmeleri için ivedilikle hareket etmeleri önemlidir. Bu sebeple uygulama ve işleyiş ile ilgili tüm soru ve sorunlarınız için Genel Müdürlüğümüz 199 numaraları çağrı merkezini arayarak veya http://alo199.nvi.gov.tr internet adresini kullanarak bilgi almanız mümkündür.

T.C.K.K. ile uyumlu çalışması yönünde gerekli düzenlemeleri yapılmış olan tüm T.C.K.K. / Nüfus Cüzdanı doğrulama servisleri ile ilgili girdi ve çıktı parametrelerinin detaylarına https://kpsbasvuru.nvi.gov.tr internet adresindeki “Servisleir İncele” bölümünü kullanarak ulaşabilirsiniz.

Özellikle T.C.K.K. dağıtımının başlaması akabinde, T.C.K.K. edinmiş vatandaşlarımızın resmi kurumlarda gerçekleştirmeye çalıştıkları işlemlerde sorunlar yaşadıkları (Yoğunluklu olarak SeriNo alanının biçiminin değiştirlmiş (alphanumeric) olması sebebi ile...) Genel Müdürlüğümüze çeşitli kanallar vasıtası ile bildirilmiştir. Yaşanan sıkıntılar incelendiğinde, sorunun en büyük temel sebebinin, K.P.S. hizmeti kullanan kurumların kendi uygulamalarında T.C.K.K. uygunluğu daha önce bildirilmiş olan çıktı parametrelerine göre değişiklikleri gerçekleştirmediklerinden kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Gerekli hassasiyetin gösterilerek K.P.S.’ye entegre çalışan uygulamalarınızda gerekli değişiliklerin ivedilikle yapılması önemlidir.

Duyurulur...

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3041 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim