• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Yeni ortak Abraaj Capital'den Acıbadem yönetimine ilk üye

Yeni ortak Abraaj Capital'den Acıbadem yönetimine ilk üye
Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu'na ortağı Abraaj Capital'den ilk üye atandı. 25 Temmuz'da düzenlenen Olağan Genel Kurul toplantısında alınan karar gereğince Abraaj Capital Türkiye Pazarından Sorumlu İcra Direktörü Selçuk Yorgancıoğlu'nun yanı sıra Ac

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu'na ortağı Abraaj Capital'den ilk üye atandı. 25 Temmuz'da düzenlenen Olağan Genel Kurul toplantısında alınan karar gereğince Abraaj Capital Türkiye Pazarından Sorumlu İcra Direktörü Selçuk Yorgancıoğlu'nun yanı sıra Acıbadem Hastanesi'ni kuran doktorlardan Dr. Şinasi Can da yönetim kuruluna seçildi.

Bu karar çerçevesinde grubun yeni yönetim kadrosu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hatice Seher Aydınlar, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Fuat Güven, Dr. Şinasi Can ve Selçuk Yorgancıoğlu olarak belirlendi.

Büyüme stratejileri gereği yeniden yapılanmaya başlayan Acıbadem Sağlık Grubu, yönetim kadrosuna da yeni isimler ekledi. Bir süre önce grupta bu hızlı büyümeye ayak uydurabilmek amacıyla üst yönetimde yeni yapılanma oluşturulmuş, bu amaçla Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a direkt raporlama yapmak üzere genel müdür yardımcıları atanmıştı. Son Olağan Genel Kurul toplantısında da geçen yıl Acıbadem Sağlık Grubu'nun yüzde 69,6'sını satın alan Abraaj Capital'den ilk temsilci grubun yönetim kadrosuna girdi. Nisan ayından bu yana Abraaj Capital'de Türkiye Pazarından Sorumlu İcra Direktörü olarak çalışan Yorgancıoğlu, bundan sonra Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu üyeliğini de yürütecek.

Şinasi Can da yönetimde
Yönetim kuruluna seçilen diğer isim ise Acıbadem Hastanesi'nin temellerini atan ve başhekimliğini yürüten Dr. Şinasi Can oldu. Kurucuyu ve ortağı bir araya getiren yeni yönetim kurulu, sektörde grubun temellerine sadık kalarak yeni bir yapı inşaa etmesi olarak yorumlandı.
Altısı genel amaçlı hastane olmak üzere 21 şubede hizmet veren Acıbadem Sağlık Grubu, önümüzdeki yıllarda altı yeni hastane açarak toplam çalışan sayısını 6 bin 600'den 10 bine çıkarmayı hedefliyor.

Yorgancıoğlu, Abraaj Capital'de icra direktörü
Nisan ayından bu yana Abraaj Capital'de Türkiye Pazarından Sorumlu İcra Direktörü olarak çalışan Yorgancıoğlu, 2007'den beri Deutsche Bank Türkiye CEO'luğunu yürütüyordu. 1992 yılında kariyer hayatına Interbank Türkiye'de yönetici adayı olarak başlayan Yorganıoğlu, 1992-1998 yılları arasında ABN AMRO Gruba bağlı Londra ve Amsterdam ofislerinde, 1998-2000 yılları arasında Finansbank Grubu'nda çeşitli görevlerde bulundu.

ACIBADEM'İN KURUCULARINDAN
Şinasi Can, 1971-1991 yılları arasında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde I. Genel Cerrahi Kliniği'nde uzman hekim, başasistan ve şef muavini pozisyonlarında çalıştı. Can, 1991'de Acıbadem Hastanesi kuruluş döneminde inşaat, düzenleme, kadrolaşma ve ruhsat alma aşamalarında danışmanlık yaptı. 1991-2000 yılları arasında Acıbadem Hastanesi'nde başhekimlik ve mesul müdürlük görevlerinde bulundu. 2000-2006 yılları arasında Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinde genel cerrahi uzmanlığı ve etik kurul başkanlığı yaptı.

Bu haber toplam 13173 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim