• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 16 °C

Yeni versiyon TITUBB uygulamaları

Yeni versiyon TITUBB uygulamaları
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Yeni versiyon TITUBB uygulamaları hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Yeni versiyon TITUBB uygulamaları hakkında duyuru yayımlanmıştır;

 

 

T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

DUYURU

09.02.2012

 

 

YENİ VERSİYON TITUBB UYGULAMALARI

 

 Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Bilgi Bankası ( TITUBB ), Tıbbi Cihaz Yönetmeliği, Vücuda yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği ve Vücut Dışında Kullanılan Tıbbi Tanı Cihazları Yönetmeliği kapsamındaki ürünler/cihazlar ile bunların üretimini, ithalatını, dağıtım ve satışını yapan firma ve kurumların kayıt/ bildirim işlemlerinin yapıldığı web tabanlı olarak çalışan bir sistemdir.

 

Sağlık Uygulama Tebliğinin 7.1(3) fıkrasında "… Kuruma fatura edilen tıbbi malzemelerden TITUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmamış tıbbi malzeme bedelleri Kurumca ödenmez. … Bir malzemenin TİTUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış olması o malzemenin Kurumca ödenmesi için tek başına yeterli değildir." Hükmü bulunmaktadır.

 

Bilindiği üzere, TITUBB sistemi üzerinden girilmiş olan bilgiler, Kurumumuz Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığı tarafından kontrol edilip onaylandıktan sonra MEDULA sistemine aktarılmaktaydı.

 

Bu sistemin daha hızlı işleyebilmesi, mevcut iş yükünün ve bürokrasinin azaltılarak daha etkin ve güvenilir bir yapıya kavuşturulabilmesi amacıyla Kurumumuz web sayfasında 30.01.2012 tarihinde yayımlanmış olan duyuru metninde de ifade edildiği üzere, yeni versiyon TITUBB aracılığı ile firmalar tarafından yapılan ürün kayıtlarının MEDULA sistemine aktarımının online (Herhangi bir onay mekanizması olmaksızın) olarak yapılabilmesi için sürdürülen teknik alt yapı çalışmaları tamamlanmıştır.

 

Bu bağlamda;

 

A- TITUBB sayfasında bulunan “ÜRÜN SGK FORMU” nda yer alan alanların (SUT Kodu / SUT İşlem Kodu eşlemesi-Fiyat bilgileri) eksiksiz olarak doldurularak kaydedilmesi halinde, Sağlık Bakanlığı TITUBB kayıt bildirim işlemi tamamlanmış olan ürünlerin MEDULA sistemine aktarımı otomatik olarak yapılmış olacaktır.

 

B- Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimiz, yürüttükleri iş ve işlemlerde eski versiyon TITUBB sistemiyle birlikte yeni versiyon TITUBB sisteminin de kullanılabilecekleri konusunda bilgilendirilmiştir.

 

Bilgilerinizi rica ederim.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6047 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim